Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
13:17 | 3.5.2019

Frangipane-kakku ja marinoidut luumut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keittiömestari Simona Milazzo rakastaa överimakeaa. Simonan frangipanessa maistuu pistaasi ja manteli.

Herkullisen tahmea, pähkinäinen ja jopa hieman marsipaaninen frangipane-kakku on kahvipöytien hitti.

Frangipane on makea ja tuhti kakku. Siispä on hyvä, että se säilyy loistavasti jääkaapissa useamman päivän. Kakkutaikina koostuu runsaasta voi-sokerivaahdosta, jonka joukkoon käännellään jauhettuja pistaasipähkinöitä, mantelijauhetta, pieni määrä vehnäjauhoja sekä muutama kananmuna.

Ohutta kakkua paistetaan melko matalalla lämmöllä uunissa noin tunnin ajan, jolloin se kypsyy ja kiinteytyy. Parhaimmillaan tämä kakku on täysin jäähtyneenä, joten sen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Frangipane-kakun kanssa maistuvat tuoreet marinoidut luumut tai nokare kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta
1½ t + vetäytyminen ja marinointi
Helppo

Frangipane-kakku ja marinoidut luumut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
pehmeää voita
3½
dl
sokeria
3
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1½
dl
mantelijauhetta
¾
dl
vehnäjauhoja
4
isoa kananmunaa
Marinoidut luumut
16
pientä luumua
5
dl
vettä
5
dl
ruokosokeria
1
vaniljatanko
1
tl
kanelia
1
sitruunan kuori
2½
dl
rommia

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele vuoka (Ø 28 cm). Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.
  2. Mittaa pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi.
  3. Riko kananmunat kukin omaan kuppiinsa. Lisää ne vuorotellen jauhoseoksen kanssa sokeri-voivaahtoon nuolijalla nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 1 tunti. Tarkkaile kypsymistä välillä. Kakku on kypsä, kun taikina on kiinteytynyt. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Frangipane on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  5. Marinoi luumut. Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Halkaise ja kaavi vaniljatangon sisus ja mittaa kaneli kattilaan. Raasta sitruunan kuori mukaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Lisää lopuksi rommi. Laita luumut marinadiin ja anna marinoitua yön yli. Tarjoa frangipane luumujen ja vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Frangipane
marinoidut luumut
Frangipane-kakku
Sokerileipuri
Viikonloppubistro
Kemut
lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini