Frangipane-kakku ja marinoidut luumut
Keittiömestari Simona Milazzo rakastaa överimakeaa. Simonan frangipanessa maistuu pistaasi ja manteli.
Herkullisen tahmea, pähkinäinen ja jopa hieman marsipaaninen frangipane-kakku on kahvipöytien hitti.
Frangipane on makea ja tuhti kakku. Siispä on hyvä, että se säilyy loistavasti jääkaapissa useamman päivän. Kakkutaikina koostuu runsaasta voi-sokerivaahdosta, jonka joukkoon käännellään jauhettuja pistaasipähkinöitä, mantelijauhetta, pieni määrä vehnäjauhoja sekä muutama kananmuna.
Ohutta kakkua paistetaan melko matalalla lämmöllä uunissa noin tunnin ajan, jolloin se kypsyy ja kiinteytyy. Parhaimmillaan tämä kakku on täysin jäähtyneenä, joten sen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Frangipane-kakun kanssa maistuvat tuoreet marinoidut luumut tai nokare kermavaahtoa.
Frangipane-kakku ja marinoidut luumut
Ainesosat
Vaiheet
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele vuoka (Ø 28 cm). Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.
- Mittaa pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi.
- Riko kananmunat kukin omaan kuppiinsa. Lisää ne vuorotellen jauhoseoksen kanssa sokeri-voivaahtoon nuolijalla nostellen.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 1 tunti. Tarkkaile kypsymistä välillä. Kakku on kypsä, kun taikina on kiinteytynyt. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Frangipane on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
- Marinoi luumut. Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Halkaise ja kaavi vaniljatangon sisus ja mittaa kaneli kattilaan. Raasta sitruunan kuori mukaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Lisää lopuksi rommi. Laita luumut marinadiin ja anna marinoitua yön yli. Tarjoa frangipane luumujen ja vaniljajäätelön kanssa.