Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keittiömestari Simona Milazzo rakastaa överimakeaa. Simonan frangipanessa maistuu pistaasi ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1½ t + vetäytyminen ja marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Frangipane-kakku ja marinoidut luumut

Ainekset

300
g
pehmeää voita
dl
sokeria
3
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
dl
mantelijauhetta
¾
dl
vehnäjauhoja
4
isoa kananmunaa
Marinoidut luumut
16
pientä luumua
5
dl
vettä
5
dl
ruokosokeria
1
vaniljatanko
1
tl
kanelia
1
sitruunan kuori
dl
rommia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele vuoka (Ø 28 cm). Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.
  2. Mittaa pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi.
  3. Riko kananmunat kukin omaan kuppiinsa. Lisää ne vuorotellen jauhoseoksen kanssa sokeri-voivaahtoon nuolijalla nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 1 tunti. Tarkkaile kypsymistä välillä. Kakku on kypsä, kun taikina on kiinteytynyt. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Frangipane on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  5. Marinoi luumut. Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Halkaise ja kaavi vaniljatangon sisus ja mittaa kaneli kattilaan. Raasta sitruunan kuori mukaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Lisää lopuksi rommi. Laita luumut marinadiin ja anna marinoitua yön yli. Tarjoa frangi-pane luumujen ja vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana kesäjuoma tuo mieleen vapun. Se onkin oiva malja hilpeään juhlintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 minuuttia + 3-5 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisima

Ainekset

3
omenaa
350
g
raparperia
2
l
vettä
3 1/2
dl
fariinisokeria
2
tähtianista
1/2
sitruunan mehu
1/10
tl
tuorehiivaa (nuppineulan pään kokoinen pala)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Paloittele raparperin varret.
  2. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää siihen omenaraaste, raparperinpalat ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää loput vedestä ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää hiiva ja jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Poista tähtianikset tai toinen niistä tässä vaiheessa, jos et halua voimakasta tähtianiksen makua. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria (1 tl/l) ja sulje pullot. Siirrä pullot viileään. Sima on valmista noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassikkojälkkäri Eton messin voi tehdä myös raparperista! Ihana kerrosherkku pitää sisällään raparperin lisäksi valkosuklaavaahtoa, pähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimess

Ainekset

500
g
raparperia
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Valkosuklaavaahto
150
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
pistaasipähkinöitä, kinuskastiketta ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)