Hedelmäkakku
Ainekset
Työvaiheet
Kakkupohja:
Laita uuni päälle.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran voideltuun vuokaan.
Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.
Voikreemi:
1. Pehmitä kylmä voita sähkövatkaimella. Lisää sekaan vaniljasokeri ja vatkaa sekaisin.
2. Lisää tomusokeria neljässä erässä voin sekaan (eli 1/2 dl tomusokeria kerralla).
3. Lisää lopuksi vesi sekaan. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Tässä vaiheessa kreemi on aika kovaa kakun päälle levitettäväksi, joten kannattaa suosiolla käyttää mikroaaltouunissa. Kymmenen sekuntiakin riittää täysillä tehoilla. (Halutessasi kreemin voi maustaa vaikka sitruunalla)
Kakun kasaus:
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Levitä väleihin ohut kerros marmelaadia ja voikreemiä.
Levitä marmelaadi kauttaaltaan kakun reunoille ja pintaan.
Koristele hedelmillä.
Levitä lopuksi pintaan kiille.
Painele alareunaan paahdettuja mantelilastuja.