Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kondensoitu maito kesyttää happamat herukat. Syksyn luonteikkain kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
35 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herukoilla koristeltu tres leches -kakku

Ainekset

Pohja
5
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
ruokosokeria
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1/2
dl
maitojauhetta
1 1/2
tl
leivinjauhetta
100
g
voita
Täyte
2
dl
vispikermaa
1/2
prk (à 397 g)
kondensoitua maitoa
1
vaniljatangon siemenet
Kostutus
1/2
prk (à 397 g)
kondensoitua maitoa
1/2
dl
maitoa
Lisäksi
4
dl
herukoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø noin 25 cm). Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa astiassa. Sulata voi. Lisää kuivat aineet ja voisula varovasti sekoittaen kananmunasokerivaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyy puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.
  2. Tee täyte. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele puoli purkillista kondensoitua maitoa kermavaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenterällä täytteeseen. Sekoita kevyesti.
  3. Tee kostutus. Sekoita loppu kondensoitu maito ja ½ dl maitoa keskenään.
  4. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi kerrokseksi. Sivele alemmalle kakkulevylle puolet kostutuksesta ja puolet täytteestä. Laita toinen kakkulevy päälle, kostuta ja levitä loppu täyte pintaan.
  5. Koristele kakku herukoilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäädytys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-basilikajäätelö

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
tomusokeria
150
g
bulgarianjogurttia (rasvaa 3 %)
1
munanvalkuainen
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
mehujäämuotteja ja -tikkuja
pinnalle esim. kuivattuja mansikoita, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
  4. Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
  5. Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.


TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Modernin voileipäpöydän pikkupalat valmistuvat vaivatta, nopeimmat vartissa. Suurimman osan voit valmistella edellisenä päivänä valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10-25 min + maustuminen (4 t) ja marinointi (12 t)
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäbaari

Ainekset

Moderni munaleipä
50
g
pehmeää voita
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
8
anjovisfileetä
Lisäksi
8
viipaletta
ruisvuokaleipää
sitruunankuorisuikaleita
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Keitä kananmunat koviksi (laske 7 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Jäähdytä juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Lisää pehmeä voi joukkoon.
  2. Pese sitruuna. Höylää puolikkaasta sitruunasta ohuita kuorisuikaleita sitrusraudalla. Säästä ne koristeluun. Raasta loppu kuori hienoksi raasteeksi munavoita varten. Hienonna anjovisfileet. Mausta munavoi sitruunankuoriraasteella ja anjoviksella.
  3. Leikkaa kukin leipäviipale kahdeksi palaksi. Levitä munavoita leiville. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki Tee pyöreitä leipäsiä: paina ruisleipäviipaleista paloja esimerkiksi juomalasilla.

 

Hummus-fileeleivät

Ainekset

2
kpl (á 150 g)
naudan ulkofileepihviä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
4
tl
punaviinietikkaa
4
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, minttua)
Pinaattihummus
1
tlk (2 dl)
käyttövalmiita kikherneitä
1
rs (100 g)
lehti- tai babypinaattia
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
tahinia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta
maalaispatonkia

Työvaiheet

  1. Poista pihveistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pihvien pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa ja laita pihvit kuumaan pannuun. Anna paistua, kunnes pintaan tihkuu lihasnestettä. Käännä niin, että pinta ruskistuu kauttaaltaan. Paista molemmin puolin noin 1½ minuuttia, jolloin liha on mediumkypsä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, hunaja, paprikajauhe, suola ja pippuri marinadiksi. Hienonna yrtit joukkoon. Kaada marinadi lihaviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Valuta kikherneet. Mittaa hummuksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä paksu kerros hummusta patonkiviipaleille. Valuta lihat marinadista ja jaa ne leiville hummuksen päälle.

 

Vuohenjuusto-nektariinicrostinit

Ainekset

300
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
Nektariinisiirappi
4
nektariinia
2
dl
sokeria
2
rkl
vettä
12
salvianlehteä
Lisäksi
16
viipaletta
maalaispatonkia
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Kuutioi nektariinit pieneen kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja salvianlehdet. Anna seoksen kiehua hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja säästä nektariinikuutiot.
  2. Vatkaa vuohenjuustoa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia. Levitä vuohenjuustoa patonkiviipaleille. Viimeistele leivät nektariinisiirapilla, -kuutioilla ja tuoreilla salvianlehdillä.

 

Lohi-perunasormipalat

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
Etikkaliemi
4
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
tl
suolaa
6
kokonaista valkopippuria
Sinappimajoneesi
6
rkl
majoneesia
4
tl
kokojyväsinappia
Lisäksi
8
varhaisperunaa
1/2
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 16 paksuksi viipaleeksi ja levitä viipaleet pieneen vuokaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Levitä fenkolilastut lohen päälle.
  2. Kiehauta etikkaliemen ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan lohiviipaleiden ja fenkolien päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä perunat kypsiksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Halkaise perunat tarjoiluvadille. Sekoita majoneesi ja sinappi pienessä kulhossa. Jaa sinappimajoneesi perunoille.
  5. Valuta lohi ja fenkoli etikkaliemestä. Laita lohiviipaleet ja fenkolisuikaleet perunoiden päälle. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (1)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)