
Jouluinen puolukkamousse on hurmaavan herkullista. Täyte on juuri sopivan raikas ja intiaanisokerin karamellimaisuus on upea makupari kirpeälle puolukalle. Kakku on kuin juhlapöydän kruunu ja sopii oikein hyvin myös illanistujaisiin ja pikkujouluihin!
Jouluinen puolukkamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Murskaa piparit.
Sulata voi ja sekoita piparimurskan joukkoon.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Halutessasi laita vuoan reunoille reunakalvo.
Kaada pipariseos vuoan pohjalle ja tasoita pinta.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Kiehauta puolukat ja 2 rkl sitruunanmehua kattilassa.
Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna uudestaan höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita puolukkososeen joukkoon.
Anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaniljavaahdon joukkoon tuorejuustot ja intiaanisokeri.
Sekoita joukkoon puolukka-liivateseos ja tarkista maku.
Kaada mousse piparipohjan päälle. Tasoita pinta.
Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Koristelu:
Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastialle.
Asettele koristepiparkakut kakun reunoille.
Sommittele muut koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle.
Nauti hyvässä seurassa! :)