
Kaikkea hyvää! Jos lakumarengit on paistettu etukäteen, gluteeniton jälkkäri on alle vartissa valmis.
Laku-vadelmaviettelys
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Erottele valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Sekoita lakritsijauhe valmiiseen vaahtoon.
- Pursota vaahdosta leivinpaperille pieniä kiekkoja ja 8–10 cm pitkiä pötköjä.
- Paista marenkeja uunissa noin tunti, kunnes ne ovat kiinteitä ja keveitä. Jäähdytä ja irrota paperista.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Kokoa annokset kulhoihin. Murenna pohjalle marenkia, laita päälle kevyesti survottuja marjoja. Lisää kermavaahtoa. Toista, kunnes kulho on täynnä. Koristele marengeilla ja lakritsijauheella.