
Suklaa ja mämmi sopivat suloisesti yhteen. Tahmean brownien päämaku on suklaa, mutta mämmi maistuu mukavana sivujuonteena.
Resepti on mitoitettu niin, että siihen menee kokonainen paketti mämmiä. Osa tuokkosista on kuitenkin vähän erikokoisia, mutta tällaisessa leivonnaisessa se ei olekaan niin nuukaa, myös 450 grammaa mämmiä riittää eikä 550 grammaakaaan ole liikaa.
Mämmi-brownie
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sulata voi mikrossa. Rouhi suklaa ja anna sen sulaa kuumassa voissa. Lisää siirappi. Sekoita sokeri, kaakaojauhe, jauhot ja mämmi joukkoon. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti aina välissä.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita nuolijalla.
- Paista alatasolla 20-25 minuuttia. Brownie on sopivan kypsä, kun se on kypsynyt reunoilta ja on pinnasta rapea. Se saa kuitenkin jäädä pehmeäksi. Anna brownien jäähtyä ja tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä.
Ensimmäinen kerta ikinä kun pelkkä reseptin kuva meinasi saada antamaan ylen. Mämmi pitäisi poistaa maailmasta, hrr.
Hyvää oli, eikä mämmi tosiaan maistunut kuin aavistuksen. Erinomainen koostumus.
Täällä ausseissa ei mämmiä ole saatavilla kaupasta joten teen itse mämmin haudutuspadassa hauduttaen, kerran lisäsin vahvaa hollantilaista kaakaojauhetta, sen sijaan että olisin laittanut ohra mallasjauhetta. Tosiaan tuli hyvää mämmiä, hieno pehmeä suklainen maku. Sovellettuun mämmi resptiiini tulee ; ruisjauhojen lisäsi; mallasuutetta, malted barley flour, tummaa siirappia, appelsiinin kuorta ja mehua sekä pomeranssinkuorta. Nykyään lisään aina vähän tuota kaakaojauhetta, joskus vahingosta oppii.
Makrot ja energiasisältö olisi kiva tietää. :)