Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tämä piirakka on yksinkertaisuuden huippu! Taikinan päälle pilkotaan brietä ja reunat taitellaan galetten tyyliin eli et tarvitse edes vuokaa. Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 30 min

Mansikka-briepiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
225
g
voita
1
dl
vettä
Täyte
300
g
briejuustoa
Kuorrute
1
l
mansikoita
1/2
ruukkua
minttua
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dll
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Pienestäkin mustikkasaaliista saa aikaiseksi piirakan! Helpoiten se onnistuu tavallisessa irtopohjavuoassa.

Tämä mustikkapiirakka tehdään mamman marjapiirakan tyyliin: pohjana on murotaikina ja päällä mehevä kermainen täyte, joka sekoitetaan tällä kertaa pienestä purkillisesta ranskankermaa. 

Pohjaan kannattaa käyttää grahamjauhoja, sillä niiden ansiosta siitä tulee erityisen murea ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Pieni mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
¾
dl
sokeria
1
muna
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
tuoreita mustikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Mittaa ainesten päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Pyöräytä ne ensin keskenään sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen pienimmällä teholla taikinaan. (Vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista).
  3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle.
  4. Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
  5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Siirrä piirakka vuoasta vadille leivinpaperin avulla hetken jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsennä kala, perunat ja kasvikset yhdessä astiassa. Ranskalaistyylisen uunilohen maun viimeistelee valkosipulilla ja sardelleilla maustettu yrttikastike. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
Sardelli-yrttikastike
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Jos perunat eivät tunnu vielä kypsiltä, jatka niiden paistamista, mutta ota kala pois uunista ja peitä se foliolla. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (0)