
Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.
Rapea, paahteinen ja pähkinäinen piirakkapohja on upea pari tuoreille makeille mansikoille ja voimakkaalle vuohenjuustolle.
Pohja valmistuu hetkessä nyppimällä ainekset sekaisin ja painelemalla taikina pellille. Pohjaa ei tarvitse paistaa kuin 15 minuuttia. Kun paistettu pohja jäähtyy, ehtii kiehauttaa piirakan pinnan viimeistelevän laventelikiilteen, johon tarvitset kaksi laventelinoksaa, sokeria ja vettä.
Pohjan päälle levitetään vuohenjuustosta ja kermavaahdosta tehty täyte sekä mansikkaviipaleita. Jäähtynyt kiille sivellään piirakan päälle tuomaan siihen kukkean aromikasta makua.
Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.
-
Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.
-
Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.
Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.
Mikähän muu pohja tuohon sopisi tai millä korvaisi pähkinät ? (Manteli myös pois suljettu)