Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (2)

Vierailija

Korvasin hiivaleipäjauhot näin :3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Paistoin suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä ilman rasvaa. Hyvää tuli.

Vierailija

Kiva idea ja ok resepti. Laitoin ricottaa yhden purkin ja silloinkin jo täyte maistui vahvasti pelkälle ricottalle, rasvainen jälkimaku täytteessä. Vispikerma tai vaahtoutuva vaniljakastike olisi ollut täytteessä parempi. Pannarikakkua vaikea leikata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsa mehevöittää kakun ja suklaahiput maistuvat sattumina taikinassa. Desi kermaa sekä fariinisokeri valkoisen sokerin tilalla tekevät kakusta extra herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

150
g
voita
1
pieni kesäkurpitsa (n. 4dl karkeaa raastetta)
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2,75
dl
fariinisokeria
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
75
g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
1
dl
kermaa
(tomusokeria, sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.
  5. Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.
  6. Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)
  7. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tarjoa latva-artisokat rasvaisen lisukkeen kera. Pehmeä, syvä maku tulee rasvan kautta paremmin esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Latva-artisokat ja créme fraîche -majoneesi

Ainekset

4
latva-artisokkaa
noin 5
l
vettä
1
sitruuna
1/2
dl
karkeaa merisuolaa
Créme fraîche -majoneesi
1
kananmuna
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
noin 4
dl
auringonkukkaöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Ota majoneesin ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Katkaise artisokan varsi tyvestä, niin että artisokka pysyy pystyssä.
  3. Käytä isoa kattilaa, johon artisokat sopivat väljästi vierekkäin. Lisää reilusti kylmää vettä. Pese sitruuna ja vuole pala kuoren keltaista osaa kattilaan. Purista sitruunan mehu veteen ja lisää suola. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla artisokan pohjasta. Kypsymisaika riippuu artisokan koosta ja kiinteydestä.
  4. Tee sillä aikaa créme fraîche -majoneesi. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää öljyä, aluksi tipoittain ja sitten pienissä erissä, liikuttaen sauvasekoitinta samalla ylös ja alas, kunnes majoneesi on paksua. Vaahdota ranskankerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  5. Ota artisokat vedestä reikäkauhalla. Valuta keitinvesi pois pitämällä artisokkia alassuin.
  6. Tarjoa artisokat samana päivänä créme fraîche -majoneesin kanssa.

Kommentit (0)