
Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.
Mansikkalasagnekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
- Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
- Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.
Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.
Korvasin hiivaleipäjauhot näin :3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Paistoin suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä ilman rasvaa. Hyvää tuli.
Kiva idea ja ok resepti. Laitoin ricottaa yhden purkin ja silloinkin jo täyte maistui vahvasti pelkälle ricottalle, rasvainen jälkimaku täytteessä. Vispikerma tai vaahtoutuva vaniljakastike olisi ollut täytteessä parempi. Pannarikakkua vaikea leikata.
Mitä on sitruunaoregano? Mistä sellaista voi ostaa? Tarkoititteko sitruunamelissaa?