Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Helppo
Mansikkalasagnekakku
Ainesosat
50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
2½
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
2½
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
- Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
- Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.
Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.