
Piirakka kuin unelma. Marenkisen kermavaahdon alta löytyykin marsipaaniyllätys.
Marjapiirakkaunelma
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota piiraspohja pakastimesta huoneenlämpöön tunti ennen piiraan paistamista.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuuan reunat kevyesti. Painele sulanut pohja vuokaan. Laita pohjan päälle toinen leivinpaperi ja esim. kuivia herneitä painoksi. Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.
-
Poista leivinpaperi ja herneet pohjan päältä. Ripottele työalustalle tomusokeria ja kauli marsipaani sokerilla pohjan kokoiseksi levyksi. Laita se piiraspohjan päälle vuokaan ja paista vielä 10 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
-
Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta se tomusokerilla ja raasta kermaan limen kuori. Murenna marenkeja hieman.
-
Levitä kermavaahto, marengit ja marjat kerroksittain piiraspohjan päälle. Koristele koko komeus marjoilla ja syötävillä kukilla.