Bilberry Hill on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Puolukkamuffinit koristeltuina
Puolukkamuffinit koristeltuina

Muffineissa piilottelevat kirpakat puolukat kesyyntyvät mukavasti kookoshiutaleilla. Taikinan nesteenä käytetään maidon sijaan appelsiinimehua, joten aineksissa ei ole maitotuoteitta eikä laktoosia.

Muffineista tulee meheviä juuri puolukoiden ja appelsiinimehun ansiosta. Kaunis vaaleanpunainen mansikan makuinen kuorrutus viimeistelee herkutteluhetken. Ohjeella saa 12 reilun kokoista puolukkamuffinia. Jos pakastimessa piilottelee puolukoita, kannattaa kokeilla tätä ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät puolukkamuffinit

Ainekset

150
g
maidotonta margariinia
3
kpl
munia
1
dl
appelsiinimehua
1,5
dl
hienoa sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoa
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
2
dl
pakastettuja puolukoita
Kuorrutus
3
dl
mansikan makuista tomusokeria (vaaleanpunaista)
2 - 4
rkl
appelsiinimehua
viimeistelyyn puolukoita

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset reilun kokoisia muffini- tai leivosvuokia 12 kpl

Ohje

Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään sulanut margariini, munat ja appelsiinimehu.

Sekoita myös kaikki kuivat aineet omassa kulhossaan.

Kaada muutamassa erässä jauhoseos margariini-mehu-kananmuna -seokseen sekoittaen samalla (älä vatkaa). Lisää lopuksi jäiset puolukat sekaan ja sekoita niin varovasti, että puolukat säilyvät ehjinä.

Laita vuoat muffinipellille tai uunipellille ja jaa taikina vuokiin. Täytä muffinivuokaa n. 2/3 taikinalla, niin vuokiin jää sopivasti kohoamisvaraa.

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta. Kuorrutusohjeen löydät täältä.

Kommentit (2)

Vierailija

Hyviä oli,kiitos ystäväni joka oli leiponut näitä meille töihin!Aijon tehdä itsekkin!

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei - ihanaa kuulla että maistui! Mahtava idea tehdä näitä työpaikalle :D

@bilberryhill

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Yksinkertainen, rapeapohjainen juustopiirakka sopii versoilla ja paistetuilla vihreillä parsoilla päällystettynä kaikkiin kevään pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka ja paistetut parsat

Ainekset

Pohja
125
g
voita tai leivontamargariinia
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1–2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
3
kananmunaa (M-koko)
150
g
vahvaa juustoa raastettuna (esimerkiksi goudajuustoa, cheddaria tai mustaleimaemmentalia)
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (70 g)
versoseosta
2
rkl
siemensekoitusta
Paistetut parsat
1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
vettä kiehauttamiseen
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan tai - kakkuvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Aseta se vuokaan.
  2. Paloittele jääkaappikylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka koneen käydessä ja anna koneen pyörähtää, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä kylmän rasvan, jauhot ja leivinjauheen muruiksi sormin ja lisäämällä sitten joukkoon veden.)
  3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperin päälle vuokaan ohueksi kerrokseksi. Varmista, että taikina ulottuu vuoan reunoille ainakin parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä vuokaan ainakin puoli tuntia. (Jos olet valmistanut taikinan käsin ja ainekset ovat lämmenneet, jähmettymiseen kuluu kauemmin.)
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja kevyesti haarukalla ja nosta se sitten jääkaappikylmänä suoraan uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, mausteet ja sitruunamehutilkka keskenään. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle.
  6. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 18–20 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä noin vartti ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
  8. Valmistele parsat. Napsauta parsoista kuivat varrenpäät irti. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää tilalle voinokare. Paista parsat ahkerasti käännellen voissa kauniin värisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä ja paloittele.
  9. Päällystä valmis piirakka versoseoksella, paistetulla parsalla ja ripauksella siemensekoitusta.

Vinkki: Paistettujen parsojen tilalle sopivat esimerkiksi rypäleet tai lohkotut kypsät päärynät.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Trendikkääseen galetteen on helppo rakastua, koska täytteeksi käyvät monet jääkaapin jämät hilloista tuorejuustonokareisiin. Tällä kertaa rento peltipiiras täytetään pähkinöillä, suklaalla ja banaaniviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suklaagalette

Ainekset

400
g
pakastemurotaikinaa
1
ps (80 g)
hasselpähkinärouhetta
150
g
taloussuklaata (tai tummempaa suklaata)
3
banaania
rkl
ruokokidesokeria
Voiteluun
1
kananmuna
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli halkaisijaltaan noin 30 cm:n kiekoksi leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Jauha noin kaksi kolmasosaa (noin 50 g) hasselpähkinärouheesta hienoksi jauheeksi. Rouhi suklaa. Yhdistä pähkinäjauhe ja suklaamuru ja levitä taikinan päälle, jätä 5 cm reunoista vapaaksi.

  3. Viipaloi banaanit päälle ja ripottele loppu hasselpähkinärouhe päälle. Taittele reunat rennosti täytteen päälle. Siirrä kylmään 10 minuutiksi. (Jos pelti ei mahdu jääkaappiin, voit siirtää galeten leivinpaperin päällä esimerkiksi leikkuulaudalle ja nostaa sitten hetkeksi kylmään. Tämä vaihe ei ole välttämätön, se varmistaa vain piiraan rapeuden.) Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  4. Ota galette jääkaapista ja ripottele sokeri päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 25–30 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jos omistat savustimen, kokeile savustaa seuraavaksi valkoista parsaa! Savu riittää lähes sellaisenaan parsan mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset savuparsat

Ainekset

1
nippu (500 g)
valkoista parsaa
2
(à 125 g)
mozzarella di bufalaa
1
suolaan säilötty sitruuna (esim. Al’Fez)
50
g
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
vesikrassia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista kuivat kannat ja kuori varret kuorimaveitsellä.

  2. Kuumenna savustin ja savusta parsoja 15 minuuttia. Valuta sillä aikaa mozzarellat ja revi pallot paloiksi. Paloittele suolasitruuna ja sulata voi.

  3. Laita savuparsat tarjoiluvadille. Kaada voisula ja ripottele sitruunapalat päälle. Lisää mozzarellat viereen. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele krassilla.

Vinkki! Suolasitruunoita löytyy isoista marketeista. Sitruunat voi suolata myös itse. Pese luomusitruuna hyvin. Halkaise se poikittain ja viillä puolikkaat neljään osaan, niin että ne pysyvät kannasta kiinni. Hiero karkeaa merisuolaa noin 1½ rkl sitruunan sisään. Laita sitruuna purkkiin ja painele niin, että siitä irtoaa mehua. Laita paino sitruunan päälle. Anna purkin olla jääkaapissa 2 viikkoa, pitempäänkin. Käytä sitruunoita mausteena kapristen tapaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)