Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (2)

Vierailija

Miten tämä mustikkavaahto tulisi tehdä? Yritin kahteen otteeseen, mutta molemmilla kerroilla sakkaantui voin lisäämisen jälkeen. Tuleeko voi siis sekoittaa ennnen vai jälkeen jäähdyttämisen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Hei, voi vatkataan erissä jäähtyneeseen hillo-keltuaismassaan. "Vaahto" voi sanana hämätä, sillä lopputulos muistuttaa enemmän tahnaa kuin kuohkeaa vaahtoa. Sen ei kuitenkaan pitäisi missään nimessä sakkaantua/erottua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Viritä gin & tonic kesään raparperisiirapilla! Cocktail sopii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkujuomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperilla maustettu GT

Ainekset

dl
giniä
4
rkl
raparperisiirappia (ohje alla)
8
dl
tonicia
Lisäksi
jäitä, muutama oksa minttua
Raparperisiirappi
1
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee raparperisiirappi. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos.
  2. Valmista juoma. Kaada gini ja siirappi laseihin. Täytä jäillä. Pidennä tonicilla ja sekoita hyvin. Viimeistele mintulla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Raikas raparperi ja makea italialainen marenki sopivat ihanasti yhteen. Marenkihunnun tekemiseen menee hieman aikaa, mutta pohja valmistuu näppärästi valmiista pakastetaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
30 min + 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-marenkipiiras

Ainekset

1
pkt (400 g)
pakastemurotaikinaa
Raparperitäyte
500
g (noin 1 l)
raparperipaloja
2
dl
hillosokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
valkuaista
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Valmista täyte. Mittaa raparperipalat, sokeri, kardemumma ja puolitettu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes raparperi on pehmennyt. Seos näyttää tässä vaiheessa löysältä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta viileään. Anna olla kylmässä, kunnes seos on hieman kiinteytynyt eli noin 3 tuntia. 

  2. Kauli sulatettu pohja jauhotetulla pöydällä. Taputtele taikina kooltaan noin 20 cm x 30 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista paino ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

  3. Levitä jähmettynyt raparperihilloke kypsälle piirakkapohjalle. Nosta piirakka viileään siksi aikaa, kun teet marengin.

  4. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovahkoksi vaahdoksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Laita lämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna, kunnes mittari osoittaa 120 astetta. 

  5. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa koko ajan vaahtoa käsin tai vatkaimella. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 

  6. Levitä marenki piiraan päälle lusikalla tai pursottamalla. Voit ruskistaa halutessasi pinnan kevyesti kaasupolttimella tai nostamalla piirakan hetkeksi 250-asteisen uunin grillivastuksen alle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (0)