
Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.
Mustikkagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
- Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
- Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
- Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
- Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.
Todella monimutkainen ja aikaa vievä piirakka. Usein yksinkertainen on parempi.
Tämä ohje pähkinänkuoressa:
1 rkl sokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl hillosokeria
1 dl sokeria
2 rkl sokeria
Mustikat ovat luontaisesti makeita, joten sokeria ei tarvitse lisätä piirakkaan näin suuria määriä (jos ollenkaan).
Ei herranjestas. Jos ette halua uusia ideoita, älkää lukeko reseptejä. Paitsi niitä, jotka löytyvät Hyvä Kokki -keittokirjasta.
Hieman työläs, mutta todella hyvää oli. Jätin siirapin ja timjamin pois, ei kaivannut niitä. Vaniljajäätelö olisi sopinut hyvin.