Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
14:00 | 11.3.2022

Oikaisijan croissant-kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valmis croissant-taikina taipuu moneen! Ällistyttävän helppo, mutta näyttävä kakku valmistuu pikaisesti yllätysvieraille.

Valmis croissanttaikina taipuu myös kakuksi. Kun croissantit rullaa ohjeen mukaan, mutta asetteleekin tiiviisti irtopohjavuokaan, muodostavat ne kypsyessään kahtia leikattavan lehtevän kakkupohjan.

Täytteeksi sopivat vaikka mitkä herkut, mutta lähellä häämöttävän pääsiäisen hengessä väliin voi sipaista aprikoosihilloa ja asetella aprikoosin tai persikan puolikkaita. Niiden lisäksi väliin sopii tietysti kermavaahto ja raikkaan viileä vaniljajäätelö.

Päälle nostetun kakkulevyn voi hunnuttaa tomusokerilla ja koristella vielä jäljelle jääneillä jäätelöllä, kermalla ja säilykehedelmillä.

Kun täytteenä on jäätelöä, kakku tulee syödä saman tien. Onneksi herkullisuus takaa viimeisestäkin murusesta tyhjennetyn tarjoiluvadin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
35 min + kakkupohjan jäähtyminen
Helppo

Oikaisijan croissant-kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
tlk
croissant-taikinaa (Danerolles)
1
kananmuna
noin 1/2
litraa
vaniljajäätelöä
2
dl
vispikermaa
1
dl
aprikoosihilloa
1
tlk (noin 410 g / 230 g)
säilykeaprikooseja tai -persikoita
Päälle
tomusokeria

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kääri 6 croissantia pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se. Nosta croissantit vieri viereen vuokaan. Voitele kananmunalla. Paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoastaan.
  3. Pyöritä jäätelöstä palloja lautasen päälle ja laita pakastimeen odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Halkaise jäähtynyt croissant-kakkupohja. Täytä aprikoosihillolla. Valuta aprikoosit ja laita puolet hillon päälle. Nosta jäätelöpallot ja osa kermavaahdosta päälle ja nosta toinen croissant-kakkulevy päälle.
  5. Tupsuttele tomusokeria pinnalle, nosta päälle nokareita kermavaahtoa ja koristele lopuilla aprikooseilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
juhli & nauti
croissant
helppo kakku
säilyke
leivonta
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini