
Valmis croissant-taikina taipuu moneen! Ällistyttävän helppo, mutta näyttävä kakku valmistuu pikaisesti yllätysvieraille.
Valmis croissanttaikina taipuu myös kakuksi. Kun croissantit rullaa ohjeen mukaan, mutta asetteleekin tiiviisti irtopohjavuokaan, muodostavat ne kypsyessään kahtia leikattavan lehtevän kakkupohjan.
Täytteeksi sopivat vaikka mitkä herkut, mutta lähellä häämöttävän pääsiäisen hengessä väliin voi sipaista aprikoosihilloa ja asetella aprikoosin tai persikan puolikkaita. Niiden lisäksi väliin sopii tietysti kermavaahto ja raikkaan viileä vaniljajäätelö.
Päälle nostetun kakkulevyn voi hunnuttaa tomusokerilla ja koristella vielä jäljelle jääneillä jäätelöllä, kermalla ja säilykehedelmillä.
Kun täytteenä on jäätelöä, kakku tulee syödä saman tien. Onneksi herkullisuus takaa viimeisestäkin murusesta tyhjennetyn tarjoiluvadin.
Oikaisijan croissant-kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kääri 6 croissantia pakkauksen ohjeen mukaan.
- Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se. Nosta croissantit vieri viereen vuokaan. Voitele kananmunalla. Paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoastaan.
- Pyöritä jäätelöstä palloja lautasen päälle ja laita pakastimeen odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Halkaise jäähtynyt croissant-kakkupohja. Täytä aprikoosihillolla. Valuta aprikoosit ja laita puolet hillon päälle. Nosta jäätelöpallot ja osa kermavaahdosta päälle ja nosta toinen croissant-kakkulevy päälle.
- Tupsuttele tomusokeria pinnalle, nosta päälle nokareita kermavaahtoa ja koristele lopuilla aprikooseilla.
Ihan hyvä resepti paitsi että.
Croissant taikina:
vehnäjauho, vesi, maito, voi, sokeri, hiiva, suola
Valmiscroissant taikina:
vehnäjauho, vesi, palmurasva, rypsiöljy, rasvahappojen mono- ja diglyseridit, suola, sitruunahappo, vehnägluteeni, sokeri, dekstroosi, natriumkarbonaatit, difostaatit, etyylialkoholi, suola