Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Juha Salminen

Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-palat

Ainekset

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
3
tl
leivinjauhetta
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
200
g
sulatettua voita
Kuorrute
3
dl
kermaa
375
g
Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)
Koristeluun
Omar-karkkeja ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  3. Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
  4. Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Kommentit (4)

Vierailija

Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag

JanJan

EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.

Vierailija

Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli

Vierailija

Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helpot suklaaruudut tehdään valmiista muffiniseoksesta. Tarkasta pakkauksesta ohje, jos käytät jotain muuta kuin Sunnuntai-merkkiä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -ruudut

Ainekset

1
ps
suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
100
g
tummaa suklaata
100
g
minttutryffelisuklaata (esim. Pätkis)
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
minivaahtokarkkeja
Koristeluun
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa ja minttutryffelisuklaa veitsellä. Sekoita ne, vaahtokarkit ja pähkinät taikinaan. Paista pussin ohjeen mukaan.
  2.  Anna leivonnaisen jäähtyä. Leikkaa ruuduiksi. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata se 10 sekunnin pätkissä sekoittaen välissä. Valuta raidoiksi ruuduille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mummolatyylinen kerroskiisseli yhdistää kermaisen maitokerroksen ja raikkaat appelsiinit. Annostele laseihin ja lusikoi jääkylmänä.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kerroskiisseli

Ainekset

Maitokiisseli
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Appelsiinikiisseli
4
dl
appelsiinitäysmehua
2
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
(2
tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna)
1-2
luomuappelsiinia
Pinnalle
1
rkl
sokeria
luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maitokiisseli. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä kiisseliä kolme minuuttia. Kaada se kulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista sitten appelsiinikiisseli. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot, sokeri ja halutessasi appelsiinikuoriraaste kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila sitten liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne appelsiinikiisseliin (jätä halutessasi osa hedelmälohkoista kerroskiisselien pinnalle).
  4. Lusikoi kiisseleitä kerroksittain laseihin. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

 

Vinkki! Voit keittää kiisselin myös pohjaanpalamattomaan Kiehu-maitojuomaan. Varaa kiisseleihin eri tärkkelykset: maissitärkkelys tekee maitokiisselistä herkullisen lohkeavaa, perunajauhot taas appelsiinikiisselistä kauniin kirkasta.

Kommentit (0)