Meidän Perhe on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 257 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Juha Salminen

Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-palat

Ainekset

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
3
tl
leivinjauhetta
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
200
g
sulatettua voita
Kuorrute
3
dl
kermaa
375
g
Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)
Koristeluun
Omar-karkkeja ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  3. Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
  4. Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Kommentit (12)

Vierailija

Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag

JanJan

EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.

Vierailija

Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli

Vierailija

Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?

Vierailija

Kermaa on liikaa koska ei omar&kerma seos jähmettynyt ollenkaan vaikka kuinka jäähdytti..

Vierailija

Kuorrute oli täys susi! Ei jähmettynyt ja lopputuloksesta tuli kauhean näköinen :(

Vierailija

Pohja onnistui loistavasti, mutta kuorrutteen ohje täysin viallinen! Oli yli 2h jääkaapissa jäähtymässä, kaikki kuorrute valui pöydälle ja kamalan näköinen lopputulos! Kieltämättä pettymys tää ohje :( hyvän makuista on kyllä, siitä plussa.

Kokki92

Kermaa vähemmän kyllä kuorrute ei jähmettynyt ja meillä tuli kamalan näköinen myös vaikka tehtiin ohjeen mukaan

Vierailija

Liian palio kermaa kuorrutteessa, ei jähmety vaa valluu.. piti suurustaa tomusokerilla

Vierailija

Pohja onnistui täydellisesti, tosin sen ohjeen muistaa jo ulkoa kun tehnyt satoja kertoja mutta kuorrute epäonnistui täydellisesti. Tein ohjeen mukaan mutta ei jähmettynyt vaikka oli kuinka kauan jääkaapissa. Lopputulos aivan kamala.

Vierailija

Kuorrutteen ohje aivan susi. Älkää hyvät ihmiset haaskatko omar-karkkeja tähän ohjeeseen. Lopputulos kamala ja ohje pettymys. Harmi, etten lukenut näitä kommentteja ennen leipomista!

Miltsu

Minulla kuorrute kyllä onnistui täysin! Hyvää oli.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on kuohkea ja pehmeä omenakakku, joka vie kielen.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa
2 1/2
dl
sokeria
1 3/4
dl
täysmaitoa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito, voi ja sitruunan kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  4. Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen bibimbap on kulhoruokien äiti. Tällä kertaa bap eli riisi on peitelty herkullisilla kasviksilla, kimchillä, sooseilla ja paistetulla kananmunalla.  

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bibimbap

Ainekset

2
porkkanaa
200
g
pikkelöityjä tai paistettuja siitakesieniä
2
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä
6
dl
bulgogia (ks. ohje alhaalla)
4
rkl
kimchiä (ks. ohje alhaalla)
4
kananmunaa
1
l
keitettyä riisiä
Lisäksi
gochujangia tai korealaista yleisdippiä (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta tai suikaloi porkkanat ohueksi. Viipaloi siitakesienet ja hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia.
  2. Jaa riisi annoskulhoihin. Lusikoi päälle kasvikset, bulgogi ja kimchi.
  3. Paista kananmunat pannussa tilkassa öljyä toiselta puolelta ja nosta ne annosten päälle. Koristele annokset seesaminsiemenillä. Tarjoa ruoka gochujangin tai yleisdipin kanssa.

Vinkki Bibinpapiin käytetään usein myös pikkelöityä jättiretikkaa, eli daikonia. Myös idut, pavut ja seesamikurkut käyvät bibinpapiin.

Bulgogi

Ainekset

Marinadi
1/2
päärynä (tai nashi-hedelmä)
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi
400
g
naudan ulkofileetä
1
tl
sormisuolaa
Paistamiseen
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta päärynä, inkivääri ja valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadi lihapalojen joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
  3. Valuta lihaviipaleet marinadista, mausta suolalla ja paista yhdeltä puolelta öljyssä kovalla lämmöllä 1 minuutti. Älä kääntele lihaa. Käännä ja paista vielä 1–2 minuuttia riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarjoa bulgogi bibimbapissa tai ssämien sisällä.

Korelainen yleisdippi

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes niihin tulee hiukan väriä.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa yleisdippi esimerkiksi bibinbabin ja kevätsipulipannareiden kanssa.

Pikakimchi

Ainekset

1
kiinankaali
1
rkl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
3
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
gochujang-tahnaa
1
rkl
sokeria
1
ps (125 g)
retiisejä
2
porkkanaa
4
kevätsipulia

Työvaiheet

 

  1. Suikaloi kaali, sekoita joukkoon suola ja anna maustua 1 tunti. Huuhtele kaali kylmän veden alla, kuivaa huolella.
  2. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri ohuiksi lastuiksi kulhoon. Lisää etikka, kalakastike, gochujang ja sokeri. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita tahna kaalin joukkoon.
  3. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli, lisää ne maustetun kaalin joukkoon. Tarjoa heti tai lusikoi lasipurkkiin ja anna fermentoitua vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Kimchi säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa. 

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)

ChefMiguel on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Maistuvat ja nopeat herkut

Vaikeustaso
Helppo

Juissin kauralastut

Ainekset

50
gr
margariini
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
sokeria
1
tl
vaniliinisokeria
1
rkl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1
kananmuna

Työvaiheet

1. Pane uuni kuumenemaan 200 C:seen.
2. Sulata margariini kattilassa. Anna rasvasulan hieman jäähtyä.
3. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, vaniliinisokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää seos hieman jäähtyneeseen rasvasulaan.
4. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla pieniä kokkareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa kokkareiden välille.
6. Paista uunin yläosassa 7 minuuttia.
7. Nosta kauralastut leivinpaperilta vasta jäähtyneinä. Kauralastut kovettuvat jäähtyessään.

Kommentit (0)