Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 301 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Juha Salminen

Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-palat

Ainekset

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
3
tl
leivinjauhetta
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
200
g
sulatettua voita
Kuorrute
3
dl
kermaa
375
g
Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)
Koristeluun
Omar-karkkeja ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  3. Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
  4. Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Kommentit (16)

Vierailija

Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag

JanJan

EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.

Vierailija

Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli

Vierailija

Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?

Vierailija

Kermaa on liikaa koska ei omar&kerma seos jähmettynyt ollenkaan vaikka kuinka jäähdytti..

Vierailija

Kuorrute oli täys susi! Ei jähmettynyt ja lopputuloksesta tuli kauhean näköinen :(

Vierailija

Pohja onnistui loistavasti, mutta kuorrutteen ohje täysin viallinen! Oli yli 2h jääkaapissa jäähtymässä, kaikki kuorrute valui pöydälle ja kamalan näköinen lopputulos! Kieltämättä pettymys tää ohje :( hyvän makuista on kyllä, siitä plussa.

Kokki92

Kermaa vähemmän kyllä kuorrute ei jähmettynyt ja meillä tuli kamalan näköinen myös vaikka tehtiin ohjeen mukaan

Vierailija

Liian palio kermaa kuorrutteessa, ei jähmety vaa valluu.. piti suurustaa tomusokerilla

Vierailija

Pohja onnistui täydellisesti, tosin sen ohjeen muistaa jo ulkoa kun tehnyt satoja kertoja mutta kuorrute epäonnistui täydellisesti. Tein ohjeen mukaan mutta ei jähmettynyt vaikka oli kuinka kauan jääkaapissa. Lopputulos aivan kamala.

Vierailija

Kuorrutteen ohje aivan susi. Älkää hyvät ihmiset haaskatko omar-karkkeja tähän ohjeeseen. Lopputulos kamala ja ohje pettymys. Harmi, etten lukenut näitä kommentteja ennen leipomista!

Miltsu

Minulla kuorrute kyllä onnistui täysin! Hyvää oli.

Vierailija

Voiskohan ton kuorrutteen tehä vähän niinku porkkanakakussa mutta sekottaa toffee kastiketta siihen sekaan??? Siis tuorejuusto,voi, tomusokeri ja toffeekastike sitä mitä jäätelön päälle laitetaan?

Mirvan Menomatkat

Keittäkää kuorrutetta niin kauan että paksuuntuu. Kokeilkaa pienellä määrällä pohjan päälle. Mulla meni noin 20min.

Pettynyt

Kuten sanottu aiemmissa kommenteissa, kuorrutteen ohje on susi, sitä tulee aivan liikaa ja se oli vielä ylimakeaa. Pohja onnistui  ihan hyvin, mutta kaakaojauhon jättäisin itse pois. Koska kuorrutetta oli liikaa ja se oli liian notkeaa,se kasteli koko pohjan lopulta aika lailla kelvottomaksi.  Tein seuraavana päivänä uudestaan eri ohjeella (Fazerin) ja onnistui mielestäni todella hyvin ja siihen ei mene kuin 1 pussi Omareita.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.