Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Empanada-pasteijat toimivat mainiosti myös makeina versioina. Murotaikinakuori ja mehevä omena-rusinatäyte ovat mahtava yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenaiset empanadat

Ainekset

1
pkt (400 g)
pakastemurotaikinaa
Täyte
3
omenaa (hapan lajike)
4
rkl
keltaisia rusinoita
2
rkl
voita
1
limetin kuori ja mehu
3/4
dl
sokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan noin 20 minuuttia ennen leipomista.
  2. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi. Paista omenoita ja rusinoita voissa pannussa muutama minuutti. Pese ja raasta limetin vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu sekä sokeri ja kaneli omena-rusinaseokseen.
  3. Kauli hieman kohmeinen taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (Ø 10–12 cm). Laita omenatäytettä taikinan toiselle puolikkaalle. Taita puolikuuksi. Nipistä reunat kiinni. Siirrä jääkaappiin kohmettumaan vähintään 15 minuutiksi.
  4. Paista empanadoja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt saa unohtaa näpertelyn! Moderneimmat pikkuleivät murretaan jättikeksistä, joka on lainannut makunsa klassisilta lusikkaleiviltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25–30 palaa
Valmistusaika
1 t + voin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Peltilusikkaleipä

Ainekset

Taikina
300
g
voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
ruokasoodaa
Täyte
2
dl
vadelmamarmeladia
2
dl
tuoreita vadelmia
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja keitä hiljalleen sekoitellen 10–15 minuuttia tai kunnes voi alkaa punertua. Varo polttamasta voita. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita sokerit voihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Yhdistä jauhot ja sooda. Siivilöi seos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä 2/3 taikinasta ohueksi levyksi leivinpaperoidun pellin toiselle puolikkaalle. Levitä loppu taikina kapeaksi levyksi isomman viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia.

  4. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Levitä täyte ohueksi kerrokseksi isommalle keksilevylle. Murustele toinen levy täytteen päälle.

  5. Juuri ennen tarjoilua siivilöi keksilevylle hieman tomusokeria. Murra keksi varovasti veitsen avulla paloiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ponzukastike saa piparjuurivoissa paistetun hauen ja uuden sadon rapeat kasvikset loistamaan. Maalaisleipäpalalla voit kerätä talteen viimeisetkin ihanat pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurihauki ja ponzukasvikset

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
150
g
kirkastettua voita eli gheetä
30
g
piparjuurta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Wokkikasvikset
1
nippu
retiisiä
1
nippu
pieniä varhaisporkkanoita
100
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
öljyä paistamiseen
3–4
dl
sokeriherneitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Misomajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
dl
ponzua eli sitruunasoijakastiketta (Kikkoman)

Työvaiheet

  1. Laita haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista y-ruoto leikkaamalla terävällä veitsellä, ruotoja tunnustellen, viilto ruotorivin molemmille puolille. Poista ruotorivi. Kuivaa kalan pinta. Kuori piparjuuri ja ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.

  2. Irrota varret retiiseistä ja porkkanoista. Huuhtele kasvikset. Puolita retiisit ja halkaise paksut porkkanat. Puolita herneenpalot.

  3. Mausta majoneesi misotahnalla. Sekoita tasaiseksi ja laita viileään odottamaan.

  4. Keitä ponzua kattilassa muutama minuutti, kunnes jäljellä on noin puolet. Pidä lämpimänä.

  5. Sulata kirkastettu voi pannussa, lisää piparjuurilastut ja kuumenna, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Lisää haukipalat ja paista keskilämmöllä koko ajan piparjuurivoilla valellen 3–4 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kalat pois pannusta, mausta suolalla ja pippurilla ja pidä folion alla.

  6. Wokkaa retiisit, porkkanat ja sokeriherneenpalot kuumassa öljyssä pannussa nopeasti napakoiksi, 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää herneet. Hienonna persilja ja lisää se kasvisten joukkoon.

  7. Jaa kasvikset lautasille ja valuta päälle ponzukastiketta. Lisää haukipalat ja tarjoa misomajoneesin kanssa.

Vinkki Tee kirkastettu voi sulattamalla 200 g voita kattilassa. Anna voin levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja valuta kirkas osa toiseen astiaan. Käytä pohjalle painunut hera esimerkiksi leivonnassa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ripaus suolaa saa makean banaanikakun loistamaan. Tähän kakkuun se lisätään suolapähkinöiden muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 t + jäähtyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suolapähkinäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
kypsää banaania
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
suolapähkinöitä karkeasti rouhittuna
Kuorrutus
1
dl
juoksevaa hunajaa
75
g
voita
150
g
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittajalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.

  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja rouhitut suolapähkinät keskenään. Kääntele seos nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

  3. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna levätä noin 15 minuuttia. Irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakun kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Tee kuorrutus. Mittaa hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele noin minuutti, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kokonaiset suolapähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi kakulle ja anna jähmettyä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)