
Hieman kipakka ja täyteläisen juustoinen herkku maistuu juhlavana jälkiruokana tai kakkukahveilla.
Pakastettu raparperijuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Öljyä ja tomusokeroi reunat.
-
Murenna keksit karkeaksi jauhomaiseksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Paista uunissa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
-
Pilko raparperit, laita ne kattilaan ja lisää joukkoon hunaja. Keitä 5–10 minuuttia niin, että raparperit pehmenevät. Sekoita vesi ja perunajauhot, lisää kattilaan ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, hilloke ja sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto tuorejuuston joukkoon. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
-
Laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
-
Ota kakku sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Poista vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoiluastiaan.
-
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa, lisää hyytelösokeri ja kiehauta niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Kiehauta seos uudelleen ja anna jäähtyä hetki välillä sekoittaen, kunnes liemi paksunee. Lusikoi hyytelö-sokerilientä kakun pinnalle raparperien päälle ensin ohut kerros, sitten runsaammin.
-
Koristele kakku syötävillä kukilla. Tarjoile heti.