Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Portugalin lempileivokset valmistuvat kotona helposti valmiista vanukkaasta ja torttutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
valmistusaika 20 min + 25 min paisto

Pastel de nata -leivokset

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
1
pkt
vaniljavanukas -jauhetta
maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)

Työvaiheet

  1. 1 Sulata taikinalevyt. Valmista vanukas ohjeen mukaan vispaten jauhe maitoon. Voitele muffinivuoka.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli torttutaikinalevyt yksi kerrallaan pituussuunnassa kaksinkertaisiksi. Rullaa levyt tiukiksi rulliksi aloittaen lyhyestä sivusta. Leikkaa jokainen rulla kolmeen osaan. Painele taikinapötköt vuoan koloihin kierrekuvio ylöspäin ja varmista, että taikinan reunat yltävät kuppimaisesti ylös asti.
  3. Täytä leivokset vanukkaalla. Paista 25 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät ja täyte hieman tummunut.

Kommentit (10)

Vierailija

Miksi rullata???

Toimitus

Hei,

jos taikinan painelee palana, se kohoaa niin että täyte työntyy ulos. Rullaamalla ongelmaa ei ole vaan taikina kohoaa ilman, että täyte pursuilee. Jos kahvilassa kääntää leivoksen ympäri niin kierrekuvio näkyy pohjassa :)

Vierailija

Siis, mikä "kierrekuvio"???

Vierailija

Olisipa kuvat, niin olisi selvempi ohje.

Kenties kokeilen

Rullaamisessa on sekin hyöty, ettei tule hukkapaloja. En usko, että on sen työteliäämpääkään kuin vuoan pohjalle painelu.

Pastel de nata

Aivan selvä ohjehan tuo on!

leksa

vähän kuvia kaipais kyllä esim vuokaan laittamisesta ja  miltä näyttää kun täyte laitettu....

Flan

Kiitos. Tämä on ehkä ensimmäinen suomeksi kirjoitettu resepti jossa ei käsketä kaulita taikinaa levyksi ja leikata se neliöiksi tai ottaa siitä paloja pyäreällä muotilla. Oikeaa pastel de nataa tehtäessä taikina todellakin rullataan ja sitten vasta leikataan. Tällöin taikinasta ei jää hukkapaloja ja samalla leivonnaisen reuna on siisti. Lisäksi taikina ei tälllä menetelmällä kohoa liikaa. Valmiin leivonnaisen pohjasta näkee spiraalikuvion, joka on vähintään yhtä tärkeä osa aitoa pastel de nataa kuin suomalaisessa karjalanpiirakassa on rypytys. Ai niin, ja jos joku aikoo nipottaa "karrelle palaneesta pinnasta", niin niitä mustia täpliä kuuluu olla siinä. Jos jostain hauaisi nipottaa, niin ei se täyte aidoista aineksista ole NIIN vaikea tehdä että pitäisi käyttää teollista pussitavaraa.

kotikokkikolmonen

Rullaamisen ymmärrän, mutta mitä on "pituussuunnassa kaksinkertaiseksi kauliminen"? Muuttuuko levy silloin paksummaksi vai ohuemmaksi? Jos levyn mitat olisivat aluksi vaikka 4 mm (paksuus), 80 mm (leveys), 160 mm (pituus), niin minkä kokoinen levy olisi, kun kauliminen on suoritettu?

Siitä eteenpäin homma on helppo. Rullaa kuin mikäkin kääretorttu, mutta aloita taikinalevyn lyhyemmästä päästä. Sitten pätkäise "torttu" kolmeen palaan ja käännä kukin pala vuokaan pystyyn, eli niin että ylöspäin näkyy spiraalikuvio. Painele taikinapala vuoan reunoja myöten, täyte keskelle ja uuniin.

Natat uunissa

Em. palan koko kaulimisen jälkeen 80 mm x 320 mm ja ohuempi on tietysti pala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäädytys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-basilikajäätelö

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
tomusokeria
150
g
bulgarianjogurttia (rasvaa 3 %)
1
munanvalkuainen
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
mehujäämuotteja ja -tikkuja
pinnalle esim. kuivattuja mansikoita, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
  4. Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
  5. Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.


TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Modernin voileipäpöydän pikkupalat valmistuvat vaivatta, nopeimmat vartissa. Suurimman osan voit valmistella edellisenä päivänä valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10-25 min + maustuminen (4 t) ja marinointi (12 t)
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäbaari

Ainekset

Moderni munaleipä
50
g
pehmeää voita
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
8
anjovisfileetä
Lisäksi
8
viipaletta
ruisvuokaleipää
sitruunankuorisuikaleita
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Keitä kananmunat koviksi (laske 7 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Jäähdytä juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Lisää pehmeä voi joukkoon.
  2. Pese sitruuna. Höylää puolikkaasta sitruunasta ohuita kuorisuikaleita sitrusraudalla. Säästä ne koristeluun. Raasta loppu kuori hienoksi raasteeksi munavoita varten. Hienonna anjovisfileet. Mausta munavoi sitruunankuoriraasteella ja anjoviksella.
  3. Leikkaa kukin leipäviipale kahdeksi palaksi. Levitä munavoita leiville. Koristele sitruunakuorisuikaleilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki Tee pyöreitä leipäsiä: paina ruisleipäviipaleista paloja esimerkiksi juomalasilla.

 

Hummus-fileeleivät

Ainekset

2
kpl (á 150 g)
naudan ulkofileepihviä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
4
tl
punaviinietikkaa
4
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, minttua)
Pinaattihummus
1
tlk (2 dl)
käyttövalmiita kikherneitä
1
rs (100 g)
lehti- tai babypinaattia
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
tahinia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta
maalaispatonkia

Työvaiheet

  1. Poista pihveistä mahdolliset kalvot. Kuivaa pihvien pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa ja laita pihvit kuumaan pannuun. Anna paistua, kunnes pintaan tihkuu lihasnestettä. Käännä niin, että pinta ruskistuu kauttaaltaan. Paista molemmin puolin noin 1½ minuuttia, jolloin liha on mediumkypsä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, hunaja, paprikajauhe, suola ja pippuri marinadiksi. Hienonna yrtit joukkoon. Kaada marinadi lihaviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Valuta kikherneet. Mittaa hummuksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä paksu kerros hummusta patonkiviipaleille. Valuta lihat marinadista ja jaa ne leiville hummuksen päälle.

 

Vuohenjuusto-nektariinicrostinit

Ainekset

300
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
Nektariinisiirappi
4
nektariinia
2
dl
sokeria
2
rkl
vettä
12
salvianlehteä
Lisäksi
16
viipaletta
maalaispatonkia
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Kuutioi nektariinit pieneen kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja salvianlehdet. Anna seoksen kiehua hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja säästä nektariinikuutiot.
  2. Vatkaa vuohenjuustoa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia. Levitä vuohenjuustoa patonkiviipaleille. Viimeistele leivät nektariinisiirapilla, -kuutioilla ja tuoreilla salvianlehdillä.

 

Lohi-perunasormipalat

Ainekset

300
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
Etikkaliemi
4
dl
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
tl
suolaa
6
kokonaista valkopippuria
Sinappimajoneesi
6
rkl
majoneesia
4
tl
kokojyväsinappia
Lisäksi
8
varhaisperunaa
1/2
ruukku
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 16 paksuksi viipaleeksi ja levitä viipaleet pieneen vuokaan. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Levitä fenkolilastut lohen päälle.
  2. Kiehauta etikkaliemen ainekset kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan lohiviipaleiden ja fenkolien päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä perunat kypsiksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Halkaise perunat tarjoiluvadille. Sekoita majoneesi ja sinappi pienessä kulhossa. Jaa sinappimajoneesi perunoille.
  5. Valuta lohi ja fenkoli etikkaliemestä. Laita lohiviipaleet ja fenkolisuikaleet perunoiden päälle. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (1)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)