Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Portugalin lempileivokset valmistuvat kotona helposti valmiista vanukkaasta ja torttutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
valmistusaika 20 min + 25 min paisto

Pastel de nata -leivokset

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
1
pkt
vaniljavanukas -jauhetta
maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)

Työvaiheet

  1. 1 Sulata taikinalevyt. Valmista vanukas ohjeen mukaan vispaten jauhe maitoon. Voitele muffinivuoka.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli torttutaikinalevyt yksi kerrallaan pituussuunnassa kaksinkertaisiksi. Rullaa levyt tiukiksi rulliksi aloittaen lyhyestä sivusta. Leikkaa jokainen rulla kolmeen osaan. Painele taikinapötköt vuoan koloihin kierrekuvio ylöspäin ja varmista, että taikinan reunat yltävät kuppimaisesti ylös asti.
  3. Täytä leivokset vanukkaalla. Paista 25 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät ja täyte hieman tummunut.

Kommentit (10)

Vierailija

Miksi rullata???

Toimitus

Hei,

jos taikinan painelee palana, se kohoaa niin että täyte työntyy ulos. Rullaamalla ongelmaa ei ole vaan taikina kohoaa ilman, että täyte pursuilee. Jos kahvilassa kääntää leivoksen ympäri niin kierrekuvio näkyy pohjassa :)

Vierailija

Siis, mikä "kierrekuvio"???

Vierailija

Olisipa kuvat, niin olisi selvempi ohje.

Kenties kokeilen

Rullaamisessa on sekin hyöty, ettei tule hukkapaloja. En usko, että on sen työteliäämpääkään kuin vuoan pohjalle painelu.

Pastel de nata

Aivan selvä ohjehan tuo on!

leksa

vähän kuvia kaipais kyllä esim vuokaan laittamisesta ja  miltä näyttää kun täyte laitettu....

Flan

Kiitos. Tämä on ehkä ensimmäinen suomeksi kirjoitettu resepti jossa ei käsketä kaulita taikinaa levyksi ja leikata se neliöiksi tai ottaa siitä paloja pyäreällä muotilla. Oikeaa pastel de nataa tehtäessä taikina todellakin rullataan ja sitten vasta leikataan. Tällöin taikinasta ei jää hukkapaloja ja samalla leivonnaisen reuna on siisti. Lisäksi taikina ei tälllä menetelmällä kohoa liikaa. Valmiin leivonnaisen pohjasta näkee spiraalikuvion, joka on vähintään yhtä tärkeä osa aitoa pastel de nataa kuin suomalaisessa karjalanpiirakassa on rypytys. Ai niin, ja jos joku aikoo nipottaa "karrelle palaneesta pinnasta", niin niitä mustia täpliä kuuluu olla siinä. Jos jostain hauaisi nipottaa, niin ei se täyte aidoista aineksista ole NIIN vaikea tehdä että pitäisi käyttää teollista pussitavaraa.

kotikokkikolmonen

Rullaamisen ymmärrän, mutta mitä on "pituussuunnassa kaksinkertaiseksi kauliminen"? Muuttuuko levy silloin paksummaksi vai ohuemmaksi? Jos levyn mitat olisivat aluksi vaikka 4 mm (paksuus), 80 mm (leveys), 160 mm (pituus), niin minkä kokoinen levy olisi, kun kauliminen on suoritettu?

Siitä eteenpäin homma on helppo. Rullaa kuin mikäkin kääretorttu, mutta aloita taikinalevyn lyhyemmästä päästä. Sitten pätkäise "torttu" kolmeen palaan ja käännä kukin pala vuokaan pystyyn, eli niin että ylöspäin näkyy spiraalikuvio. Painele taikinapala vuoan reunoja myöten, täyte keskelle ja uuniin.

Natat uunissa

Em. palan koko kaulimisen jälkeen 80 mm x 320 mm ja ohuempi on tietysti pala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme

Lempimaassani Islannissa, jota myönnän täysin kritiikittömästi ihailevani, on ammoisista ajoista asti ymmärretty naittaa toisiinsa suklaa ja lakritsi. Samasta syystä tämä tajuton ja vegaaninen lakritsisuklaamusse on täysin kritiikittömästi nimetty islantilaista alkuperää olevaksi.

Jonain päivänä olen luvannut viedä suurperheeni ihmemaahan. Muun muassa tätä tarkoitusta varten on perustettu Virkistysrahasto. Sieltä jokainen perheenjäsen saa anoa virkistyskohteisiinsa apurahaa. Kohteita ei ole ollut lainkaan vaikea löytää. Vuosien varrella rahoitusta on myönnetty muun muassa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 minuuttia + jäähdytys 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

ISLANTILAINEN LAKRITSITOFUSUKLAAMUSSE

Ainekset

350
g
Tofu (pehmeä/silken)
100
g
Tumma suklaa, vähintään 70% kaakaota
2
tl
Lakritsijauhe

Työvaiheet

1. Pilko suklaalevy pienemmäksi.
2. Sulata suklaa mikroaaltouunissa mikroaaltouunin kestävässä kulhossa pienellä teholla. Vesihaudetekniikan ongelma on se että tilkkakin vettä suklaan joukossa saa aikaan kokkareisen köntin. Jos et omista mikroaaltouunia, sulata suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan puuhaarukalla.
3. Kaada pehmeä tofu tehosekoittimeen. Myös sauvasekoittimella homma hoituu. Juoksuta vähän jäähtynyt suklaa tofun sekaan ja lusikoi lakritsijauhe vielä mukaan. Käytä valitsemaasi vekotinta, kunnes mousse on mussea. Kukaan ei nimittäin tiedä, miten mousse pitäisi näillä leveyspiireillä lausua.
4. Jaa seos neljään pieneen kulhoon tai ole jakamatta, jos tiedät etukäteen syöväsi kaiken kuitenkin yksin.
5. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (3)

Vierailija

Herttainen sentään nyt! Lakritsissa on vehnäjauhoja, jollei se ole erikseen mainittu.

Alkuperäinen lakritsijuuri

Edelliseen kommenttiin: reseptissä on lakritsijauhetta, ei lakritsaa, eli siinä ei ole vehnäjauhoja. Mutta varmaan olisi hyvä selkeyttää reseptiin, että tosiaan on kyse lakritsijuurijauheesta eikä jauhetusta lakritsasta.

Vierailija

Hei sinä toinen vierailija! Ainakin Urtekramilla on luomulaatuista lakritsajauhetta, ja löytyy ainakin isoimmista marketeista. (Miten lakritsia edes saa kotona jauhettua??)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikko uudistui! Rapeiden ja pehmeiden kerrosten lumoon perustuvassa britakakussa maistuvat nyt sitruuna ja halva.

Marenki, halva ja sitruunatahna ovat makeita, joten täyte ei kaipaa lisäsokeria.

Brita on parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit kuitenkin tehdä pohjan juhlia edeltävänä iltana, säilyttää sen huoneenlämmössä ja täyttää aamulla. Lopputulos on tyrmäävän herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1 t + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-halvabrita

Ainekset

150
g
voita
dl
sokeria
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
sokeria
2
rkl
seesaminsiemeniä
50
g
vaniljahalvaa
Täyte
3
dl
vispikermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2
dl
lemon curdia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
50
g
vaniljahalvaa
Pinnalle
50
g
vaniljahalvaa
marenkia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan yhä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
  3. Puhdista ja kuivaa vatkaimet.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kuohkeaa. Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla taikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja murusteltua halvaa.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Jaa pohja kolmeen osaan ja nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja murustele pinnalle halvaa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta pinnalle kolmas kakkulevy.
  8. Murustele päälle halvaa ja halutessasi myös marenkia ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos jätät ohjeesta halvan ja seesamin pois, saat klassisen britakakun. Lisää silloin marengin päälle mantelilastuja.

Kommentit (0)