Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Portugalin lempileivokset valmistuvat kotona helposti valmiista vanukkaasta ja torttutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
valmistusaika 20 min + 25 min paisto

Pastel de nata -leivokset

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
1
pkt
vaniljavanukas -jauhetta
maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)

Työvaiheet

  1. 1 Sulata taikinalevyt. Valmista vanukas ohjeen mukaan vispaten jauhe maitoon. Voitele muffinivuoka.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli torttutaikinalevyt yksi kerrallaan pituussuunnassa kaksinkertaisiksi. Rullaa levyt tiukiksi rulliksi aloittaen lyhyestä sivusta. Leikkaa jokainen rulla kolmeen osaan. Painele taikinapötköt vuoan koloihin kierrekuvio ylöspäin ja varmista, että taikinan reunat yltävät kuppimaisesti ylös asti.
  3. Täytä leivokset vanukkaalla. Paista 25 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät ja täyte hieman tummunut.

Kommentit (11)

Vierailija

Miksi rullata???

Toimitus

Hei,

jos taikinan painelee palana, se kohoaa niin että täyte työntyy ulos. Rullaamalla ongelmaa ei ole vaan taikina kohoaa ilman, että täyte pursuilee. Jos kahvilassa kääntää leivoksen ympäri niin kierrekuvio näkyy pohjassa :)

Vierailija

Siis, mikä "kierrekuvio"???

Vierailija

Olisipa kuvat, niin olisi selvempi ohje.

Kenties kokeilen

Rullaamisessa on sekin hyöty, ettei tule hukkapaloja. En usko, että on sen työteliäämpääkään kuin vuoan pohjalle painelu.

Pastel de nata

Aivan selvä ohjehan tuo on!

leksa

vähän kuvia kaipais kyllä esim vuokaan laittamisesta ja  miltä näyttää kun täyte laitettu....

Flan

Kiitos. Tämä on ehkä ensimmäinen suomeksi kirjoitettu resepti jossa ei käsketä kaulita taikinaa levyksi ja leikata se neliöiksi tai ottaa siitä paloja pyäreällä muotilla. Oikeaa pastel de nataa tehtäessä taikina todellakin rullataan ja sitten vasta leikataan. Tällöin taikinasta ei jää hukkapaloja ja samalla leivonnaisen reuna on siisti. Lisäksi taikina ei tälllä menetelmällä kohoa liikaa. Valmiin leivonnaisen pohjasta näkee spiraalikuvion, joka on vähintään yhtä tärkeä osa aitoa pastel de nataa kuin suomalaisessa karjalanpiirakassa on rypytys. Ai niin, ja jos joku aikoo nipottaa "karrelle palaneesta pinnasta", niin niitä mustia täpliä kuuluu olla siinä. Jos jostain hauaisi nipottaa, niin ei se täyte aidoista aineksista ole NIIN vaikea tehdä että pitäisi käyttää teollista pussitavaraa.

kotikokkikolmonen

Rullaamisen ymmärrän, mutta mitä on "pituussuunnassa kaksinkertaiseksi kauliminen"? Muuttuuko levy silloin paksummaksi vai ohuemmaksi? Jos levyn mitat olisivat aluksi vaikka 4 mm (paksuus), 80 mm (leveys), 160 mm (pituus), niin minkä kokoinen levy olisi, kun kauliminen on suoritettu?

Siitä eteenpäin homma on helppo. Rullaa kuin mikäkin kääretorttu, mutta aloita taikinalevyn lyhyemmästä päästä. Sitten pätkäise "torttu" kolmeen palaan ja käännä kukin pala vuokaan pystyyn, eli niin että ylöspäin näkyy spiraalikuvio. Painele taikinapala vuoan reunoja myöten, täyte keskelle ja uuniin.

Natat uunissa

Em. palan koko kaulimisen jälkeen 80 mm x 320 mm ja ohuempi on tietysti pala.

Vierailija

1 paketti vaniljavanukasjauhetta?!!... Ei mitään tekemistä pastel de natan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.