Tämä porkkanakakku on upean juhlava, sillä se on aatelisoitu taivaallisen herkullisella appelsiini-vaniljamoussella ja kanelikinuskivalumilla. Päällä on vielä kerros ihanaa, perinteistä porkkanakakun kuorrutetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + jäähdytys 3,5 h
Vaikeustaso
Vaikea

Porkkanakakakku appelsiinimoussella

Ainekset

Pohja
4
klp
porkkanoita
4
klp
kananmunia
2,5
dl
ruokokidesokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
dl
rypsiöljyä
Täyte
6
kpl
liivatelehtiä
1
kpl
(luomu) appelsiini
2
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Kanelikinuski
1
dl
kuohukermaa
3/4
dl
fariinisokeria
10
g
voita
1/2
tl
sormisuolaa
1
tl
kanelia
Kuorrute
50
g
voita
75
g
vaniljatuorejuustoa
100
g
tomusokeria
1
tl
sitruunanmehua
Koristelu
kuorellisia manteleita
karhunvatukoita
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Kuori ja raasta porkkanat.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada öljy ja porkkanaraaste munasokerivaahdon joukkoon.
Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpapaperit kahden halkaisijaltaan 21 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Voitele reunat. (Voit paistaa taikinan myös kahdessa erässä, jos ei ole kahta vuokaa.)
Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Anna pohjien jäähtyä.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehua 2 ruokalusikallista.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tuorejuusto.
Lisää sokeri, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi.
Lisää kuumaan mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi.
Anna liivateseoksen jäähtyä muutama minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten muun massan joukkoon.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 21 cm).
Halutessasi laita reunille reunakalvo tai leivinpaperi.
Laita pohjalle toinen pohjista.
Nostele päälle mousse ja tasoita pinta.
Laita moussen päälle vielä toinen pohja.
Laita kakun päälle kelmua.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kinuski:
Mittaa kerma, fariinisokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
Kiehauta ja anna kinuskin kiehua 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta sormisuolalla ja kanelilla.
Jätä kinuski jäähtymään huoneenlämpöiseksi.

Kuorrute:
Pehmitä voita mikrossa 10 sekuntia.
Lisää pehmeän voin joukkoon vaniljatuorejuusto.
Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja vaaleaa.
Siivoilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa veilä muutama minuutti.
Mausta sitruunanmehulla.

Koristelu:
Irrota kakusta reunat ja siirrä se tarjoiluastialle.
Levitä päälle tuorejuustokuorrutetta. (Jätä reunoille n. 1 cm tilaa kinuskille.)
Valuta kinuskia kakun reunoille valumina teelusikan tai ganachepullon avulla.
Koristele haluamallasi tavalla manteleilla, karhunvatukoilla ja yrteillä.

Nauti hyvässä seurassa. Valimistaudu vastaanottamaan kehuja kaikilta, jotka pääsee herkuttelemaan tällä kakulla!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pinkki drinkki tuo iltaan ripauksen luksusta! Tässä lasillisessa maistuu raikas verigreippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruby Gin

Ainekset

4
cl
giniä
½
verigreipin mehu (eli noin ½ dl)
Lisäksi
noin 2
dl
russchian-mikseriä (esim. Schweppes)
jäitä
rosmariininoksa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Mittaa päälle gini ja purista verigreipin mehu. Kaada lasi täyteen russchiania.
  2. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hehkuvanväriset kananmunat ovat kemujen katseenvangitsijoita! Mitä pidempään kananmunia marinoit, sitä pinkimpiä ja etikkaisempia niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 3 t marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kananmunat

Ainekset

6
kananmunaa
Marinadi
2
dl
punajuurisäilykkeen lientä (noin 700 gramman lasipurkki)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
currya
ripaus
suolaa
(vettä)
Lisäksi
100
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
tilliä tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Upota kuoritut kananmunat punajuuriliemeen. Anna marinoitua noin 3 tuntia.
  2. Halkaise värjätyt munat pituussuunnassa ja poista keltuaiset varovasti.
  3. Riko keltuaisten rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, majoneesi, sinappi, curry ja pieni ripaus suolaa. Jatka vedellä tarvittaessa. Täytä kananmunat ja koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

martti

pitäiskö rikkoa keltuaisten rakenne. eikä munien