
Tämän ihanan kotoisan murupiirakan taikina valmistuu helposti sekoittamalla. Pirteän punaherukan makuparina yllättää timjami.
Punaherukkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
-
Sekoita punaherukat, sokeri, perunajauhot ja vanilja yhteen.
-
Sulata voi ja siirrä se kulhoon jäähtymään. Nypi timjamista lehdet ja hienonna ne kevyesti.
-
Vatkaa sokeri ja kananmuna puuhaarukalla jäähtyneen voin joukkoon. Lisää timjami.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen voiseokseen. Vältä liiallista sekoittamista, jotta taikinaan ei synny sitkoa.
-
Ota taikinasta 1/4 erikseen. Painele loppu taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
-
Levitä punaherukat pohjan päälle ja murenna erikseen ottamasi taikina pinnalle.
-
Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Vinkki Saat taikinaan uutta makua, kun vaihdat osan vehnäjauhoista hasselpähkinäjauheeseen.