Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä kahvikakku on kaukana kuivasta, sillä sen keskellä kiemurtelee mehevä raparperiraita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperikakku

Ainekset

Pohja
1
annos
kakkutaikinaa (ks. ohje) sekä voita ja korppujauhoja vuokaan
Raparperitäyte
3
dl
raparperia pilkottuna
2
rkl
vettä
1
dl
sokeria
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus
muutama punainen raparperin kuorisuikale
rkl
kiehuvaa vettä
n. 1½
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Kuori raparperinvarret ja säästä kuoret. Leikkaa varret 1 cm:n viipaleiksi kattilaan, lisää vesi ja sokeri ja keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta raparperit ja säästä irronnut neste kakun kostutukseen. Anna raparperin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se sitten tuorejuustoon.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vet. 1,8–2 l). Tee yksi annos kakkutaikinaa. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä raparperitäyte rennosti vuokaan. Lisää loppu taikina raparperitäytteen päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsää, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

  3. Valitse 3–4 punaisinta raparperin kuorisuikaletta. Kaada 1½ rkl kiehuvaa vettä kuorisuikaleiden päälle. Anna seoksen seistä kakun paistumisen ajan. Ota kuoret pois ja sekoita tomusokeri värjäytyneen veden joukkoon.

  4. Kostuta kakku raparperin keittämisestä säästyneellä mehulla lusikoimalla mehua kakun pinnalle. Levitä tomusokeriseos kakun kuorrutteeksi.

Kakkutaikina

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Kommentit (5)

Vierailija

Ei toimiva ohje. Tuolla kakkutaikinalla ei onnistu, koska raparperitäyte putoaa noin kevyen taikinan läpi vuoan pohjalle, eikä kakku onnistu.657

Vierailija

Kakku onnistui ohjeella loistavasti eikä raita mihinkään putoa.

Vierailija

Minulle kävi myös niin että raita putosi pohjalle, mitähän tein väärin? 4

Vierailija

Tein tänään toisen kerran raparperikakun ja laitoin lähes tuplamäärän raparperia väliin eikä sittenkään se tullut vuoan pohjalle. Raparperista kannattaa ainakin neste puristaa huolellisesti pois.

Herkkuttelija

Kakku onnistui erittäin hyvin,  raparperi-tuorejuustotäyte kannattaa hyvin sotkea kakkutaikinan joukkoon... nami kakku :) Raitaa ei sitten tule - mutta maistuva kuitenkin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

helppo omena piirakka 2002

Ainekset

Raaka-aineet
1
kpl
muna
1
dl
sokeria
1
dl
voita sulat
1
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
täyte
4-5
omenaa
1-2
rkl
siirappia (vaaleaa jos on)
1
rkl
sokeri
kanelia

Työvaiheet

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja piimä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä vuokaan ja lado omena lohkot päälle.

Valuta siirappia ohuena norona ja sirottele sokeria sekä kanelia päälle.

Paista n 200 ast / 25min.

Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta "TV-leipurin helpot kotileivonnaiset". Olen pitänyt ohjeestä sen yksinkertaisuuden vuoksi. Pohjan ohje on helppo oppia jopa ulkoa sillä aineita tulee aina "1", paitsi vehnäjauhoa "2". Vaikka se on arkinen, niin onnistuu hyvin aina. Täytteet voi olla mitä milloinkin, tietenkin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilmavan ja kevyen gnocchitaikinan niksit ovat mahdollisimman vähän kosteutta sisältävät perunat. Siksi ne kannattaa keittämisen sijaan paahtaa tai höyryttää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perunagnocchit ja salviavoi

Ainekset

500
g
puikulaperunoita
½
tl
suolaa
1
iso kananmuna (L-koko)
n. 1½
dl
vehnäjauhoja
SALVIAVOI
100
g
voita
20
salvian lehteä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuumenna kattilassa vettä ja laita perunat siivilään tai kattilan höyryosaan kiehuvan veden päälle. Höyrytä ne kannen alla kypsiksi, 18–25 minuuttia.

  2. Kuori ja halkaise kuumat perunat. Laita ne perunaprässiin ja paina perunalumi kevyesti jauhotetulle työtasolle. Levitä keko varovasti haarukalla tasaiseksi kerrokseksi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  3. Ripottele päälle suola. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla ja valuta perunalumelle. Siivilöi päälle ½ dl jauhoja. Sekoita leipurinlastalla käännellen, kunnes kananmuna imeytyy perunoihin. Lisää jauhoja muutamassa erässä ja vaivaa muotoiltavan kiinteäksi taikinaksi. Vältä liikaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Myös liika jauho tekee gnoccheista raskaita.

  4. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Leikkaa se neljään osaan. Rullaa taikinapalat kämmenillä työtasoa vasten pitkiksi tangoiksi (n. 37 cm). Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina tarttuu työtasoon kiinni.

  5. Leikkaa tangot 1½–2 cm:n paloiksi. Ripottele hiukan jauhoja palojen väliin.

  6. Pyöritä taikinapala halutessasi soikeaksi ja pyöräytä se gnocchilautaa tai haaru- kan koveraa puolta vasten. Laita gnocchit odottamaan jauhotetulle tarjottimelle.

  7. Laita vettä kuumenemaan isoon kattilaan. Mausta suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä).

  8. Sulata voi isossa pannussa. Voi saa hieman kuohahtaa ja ruskistua. Nypi salviasta lehdet pannulle. Ota pannu pois liedeltä.

  9. Laita gnocchit veteen ja pyöräytä vettä reikäkauhalla, jotta gnocchit eivät tartu toisiinsa. Kun gnocchit kohoavat veden pinnalle, odota vielä noin 25 sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla suoraan pannulle.

  10. Paista gnoccheja salviavoissa noin minuutti. Heiluttele pannua, jotta voi peittää gnocchit kauttaaltaan. Rouhi päälle pippuria. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Vinkki Valmista gnocchit heti, sillä taikina ei kestä pitkää säilyttämistä. Kypsentämättömät gnocchit voi pakastaa leivinpaperin päällä leikkuulaudalla. Siirrä jäätyneet gnocchit varovasti pakastusrasiaan. Keitä ne jäisinä kiehuvassa vedessä.

Kommentit (0)