Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 968 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 968 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Pienkahvipaahtimon perustaja Svante Hampfin kesään kuuluu suolainen voileipäkakku eli sillitorttu.

”Näyttävä voileipäkakku eli silltårta on serkkujeni bravuuri, jonka he valmistavat kesäpöytäämme maalla. Kakku koristellaan aina ruohosipulinkukilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sillitorttu eli silltårta

Ainekset

75
g
voita
150
g
pehmeää mallas-ruisleipää (esim. Pågenin Tumma viettelys)
Täyte
2
liivatelehteä
1
punasipuli
1
nippu tilliä
75
g
matjessilliä (säästä 2 rkl lientä)
100
g
lasimestarinsilliä
30
g
anjovisfileitä
3
dl
kermaviiliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
2
kananmunaa
1
ruukku ruohosipulia
1
pieni punasipuli
ruohosipulin tai muita syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Kaada voisula monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan leipä. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi seokseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22 cm) leivinpaperilla ja painele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä 5–10 min kylmässä vedessä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Ota 2 rkl matjessillin lientä talteen. Leikkaa sillit ja anjovikset pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää sekaan tillisilppu, kermaviili ja tuorejuusto.
  5. Kuumenna matjessilliliemi kattilassa. Lisää puristellut pehmenneet liivatelehdet ja sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuenneet liemeen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja yhdistä sitten liemi silliseokseen. Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta.
  6. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi hyytymään.
  7. Kumoa hyytynyt kakku ylösalaisin tarjoiluvadille, niin että täyte jää piiloon leipäkuoren alle. Keitä kananmunat kovaksi (8 minuuttia), kaada vesi pois, anna kananmunien pinnan kuivua ja upota sitten jääkylmään veteen viilenemään. Kuori munat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Hienonna valkuaiset ja halutessasi myös keltuaiset haarukalla muruksi.
  8. Hienonna ruohosipuli ja kuorittu punasipuli. Koristele kakku hienonnetulla kananmunalla, ruohosipulilla ja punasipulilla. Viimeistele ruohosipulinkukilla tai muilla syötävillä kukilla ja nosta tarjolle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäädytys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-basilikajäätelö

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
tomusokeria
150
g
bulgarianjogurttia (rasvaa 3 %)
1
munanvalkuainen
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
mehujäämuotteja ja -tikkuja
pinnalle esim. kuivattuja mansikoita, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
  4. Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
  5. Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.


TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.

Kommentit (0)