
Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.
Seljankukka-porkkanakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).
-
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.
-
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.
-
Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.
-
Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.
-
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.
-
Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.
Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.
Pähkinäallergikon kauhistus..
Itse aion tehdä kakun ilman pähkinää, on varmaan yhtä hyvää, jollei parempaa.
Saisiko tästä vegan-version kiitos! :)
Tämä someaika on mielenkiintoista, rasittavaakin! Aikaisemmin, ennen somea, nettiä ylipäätään, ohjeen lukenut - joko allergikko tai muuten vaan jotain raaka-ainetta karttava - siirtyi seuraavaan ohjeeseen ilman sen kummempaa., ehkä mietti ihan itse, miten tuon kartettavan raaka-aineen voi korvata jollain muulla. Nyt kaikkea täytyy kommentoida.
Porkkanakakussa on perinteisesti pähkinää, ja jos sitä ei voi käytää, niin voi ihan vapaasti siirtyä seuraavaan ohjeeseen! Vegaaniversiota kaipaava, ehkä kehittelet ihan omin päin vegaaniversion - tai etsit ohjeita pullollaan olevasta netistä ohjeen.
Moni meistä leivontaa harrastavista mieluusti kuulisi kommentteja heiltä, jotka juuri tätä ohjetta kokeilevat.
Laitoin juuri kakun uuniin ja olen tässä puuhaillessani miettinyt tuota kiisseliä. Nääs kun kaupasta löytyi seljankukkamehutiivistettä (laimennussuhde 1+5) ja kiisselin ohjeessa laitetaan 1 dl mehua. Niin mietin jotta laitanko ihan tujua tiivistettä vaiko laimennettua mehua....
Kakun kostutukseen ymmärrän kyllä ihan tuota laimennosta käyttää.
Kysymys
Kuinka kävi tuumailija? Laitoitko laimennetun mehun? Teen tämän kakun ja ohjetta lukiessani tulin tulokseen että minä ainakin tekisin laimennettuun mehuun. Mut en ehkä 1+5 Suhteella kun tulee kuitenkin vettä 1dl. Kuinka sinun kakun kävi?