Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (6)

Pähkinätön

Pähkinäallergikon kauhistus..

Allergisia kaveripiirissä

Itse aion tehdä kakun ilman pähkinää, on varmaan yhtä hyvää, jollei parempaa.

Vierailija

Saisiko tästä vegan-version kiitos! :)

Leivonta on hauskaa

Tämä someaika on mielenkiintoista, rasittavaakin!  Aikaisemmin, ennen somea,  nettiä ylipäätään, ohjeen lukenut  - joko allergikko tai muuten vaan jotain raaka-ainetta karttava - siirtyi seuraavaan ohjeeseen ilman sen kummempaa., ehkä mietti ihan itse, miten tuon kartettavan raaka-aineen voi korvata jollain muulla.  Nyt kaikkea täytyy kommentoida.

Porkkanakakussa on perinteisesti pähkinää, ja jos sitä ei voi käytää,  niin voi ihan vapaasti siirtyä seuraavaan ohjeeseen! Vegaaniversiota kaipaava, ehkä kehittelet ihan omin päin vegaaniversion - tai etsit ohjeita pullollaan olevasta netistä ohjeen.     

Moni meistä leivontaa  harrastavista mieluusti kuulisi kommentteja heiltä, jotka juuri tätä ohjetta kokeilevat. 

Tuumailija

Laitoin juuri kakun uuniin ja olen tässä puuhaillessani miettinyt tuota kiisseliä.  Nääs kun kaupasta löytyi seljankukkamehutiivistettä (laimennussuhde 1+5) ja kiisselin ohjeessa  laitetaan 1 dl mehua.   Niin mietin jotta laitanko ihan tujua  tiivistettä vaiko laimennettua mehua.... 

Kakun kostutukseen ymmärrän kyllä ihan tuota laimennosta käyttää. 

Ehkä näin

Kysymys

Kuinka kävi tuumailija? Laitoitko laimennetun mehun? Teen tämän kakun ja ohjetta lukiessani tulin tulokseen että minä ainakin tekisin laimennettuun mehuun. Mut en ehkä 1+5 Suhteella kun tulee kuitenkin vettä 1dl. Kuinka sinun kakun kävi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)