Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 13.4.2022

Sitruunapossetpiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lemon posset -jälkkäristä täytteen lainannut piirakka valmistuu kokonaan ilman uunia ja välistä pilkistää kerros tummaa suklaata. Valitse tarpeeksi iso vuoka, jotta täyte levittyy tarpeeksi ohueksi ja jähmettyy.

Suklaata ja sitruunaa yhdistelevä jälkiruokapiirakka maistuu kahvipöydässä. Tämän piirakan esikuva on kermaisen pehmeä lemon posset -jälkiruoka, joka valmistuu jääkaapissa hyydyttämällä.

Piirakassa on digestivekeksipohja, mutta pohjassa voi hyvin kokeilla muitakin keksejä oman maun mukaan. Pohjan päälle kaadetaan ohut kerros sulaa suklaata ja piirakka laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

Sillä välin valmistetaan sitruunatäyte sitruunamehusta, kermasta ja sokerista. Täyte hyydytetään liivatelehdillä. Sen olisi hyvä antaa hieman jäähtyä, jotta suklaa ei sula sen alle. Ennen tarjoilua piirakka saa jähmettyä jääkaapissa useamman tunnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 palaa
30 min + tekeytyminen 6 t
Helppo

Sitruunapossetpiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
digestivekeksejä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
75
g
voita
150
g
tummaa suklaata
TÄYTE
2
liivatelehteä
1½
dl
sitruunamehua
6
dl
kuohukermaa
2
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Raasta sitruunan kuori. Sulata voi ja sekoita se keksi- murskan joukkoon yhdessä sitruunankuoriraasteen kanssa.

  2. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan (noin 22 cm x 30 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Painele keksi-voiseos tiivisti vuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa ohueksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Anna kovettua jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.

  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista tarvittava määrä sitruunamehua.

  5. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja keitä ilman kantta koko ajan sekoittaen 5–7 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet seokseen. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Anna jäähtyä hetki. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 6 tuntia.

Reseptiä editoitu 31.1.2023 klo 13.20. Lisätty ohjeeseen maininta sitruunatäytteen jäähdyttämisestä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
Kemut
juhli ja nauti
30 minuuttia
sitruunapiirakka
lemon posset
pääsiäinen

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini