
Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.
Suklainen vadelma-kinuskikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.
-
Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.
-
Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.
-
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.
-
Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.
-
Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.
-
Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.
-
Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.
-
Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.
-
Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.
Muuten hyväää mutta vadelmajuttu ei hyytynyt..valui alustalle..missähän vika?
Mitä on luonnonjogurtti? Sopiiko maustamaton 10% jogurtti? Kinuskikermaa täällä ei ole. Sopisikohan mascarponen sekaan dulce de leche?
Onko 160° sopiva lämpötila myös kiertoilmauuniin?
Luonnonjogurtti on bulgarianjogurtin tyyppinen, noin 3 % jogurtti. Kakkuun voi halutessaan käyttää rasvaisempaakin maustamatonta jogurttia – nykyään on suuri valikoima erilaisia maustamattomia jogurtteja, joiden rasvaprosentti on jotain 3:n ja 10:n välillä.
Kinuskikerma vaahtoutuu kermavaahdon tavoin, joten pelkkä dulce de leche mascarponen kanssa ei välttämättä riitä kakun väliin ja päälle. Kannattaa sekoittaa mascarponen joukkoon ainakin purkillinen vatkattua vispikermaa ja maustaa seos sitten karamellisoidulla kondenssimaidolla, kunnes täyte on sopivan makeaa.
Kiertoilmalämpötilaksi suosittelemme 150 astetta.