
Kakku on pöydän kruunu. Tuorejuustokakku ei ole retro muinaismuisto, vaan huipputrendikäs.
Tahini-suklaajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Murskaa pohjan keksit esim. kaulimen avulla tai teholeikkurissa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.
-
Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun jäähtymään hetkeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tahini, hunaja, vaniljasokeri ja suklaasula.
-
Puristele liivatelehti kuivaksi ja liuota pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kääntele täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakkua tunnin ajan.
-
Tee seesamikinuski. Mittaa kerma, fariinisokeri, sokeri ja suola ja kattilaan ja keitä 10 minuuttia usein sekoittaen. Sekoita seesaminsiemenet mukaan. Kaada kulhoon ja tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin.
-
Murustele halva. Koristele kakku halva-murulla ja seesamikinuskilla ja syötävillä kukilla.
Minkä kokoiseen vuokaan on tarkoitettu? Pohjan keksimäärä on myös verrattain suuri suhteessa voin määrään
Kiitos kysymyksestäsi, halkaisijaltaan 22–24-senttinen vuoka on sopiva. Pohjassa on tosiaan rasvaa melko vähän, joten se on aika mureneva, ennen kuin täytteestä irtoava kosteus sitoo murut yhteen.