Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kirpeänmakeat sitruunaneliöt ovat suutuntumaltaan täydellisen sitkeitä ja tahmeita. Saako nuolla lautasen? 

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahmeat sitruunaneliöt

Ainekset

225
g
pehmeää voita
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/4
dl
sokeria
1/4
tl
suolaa
Täyte
4
kananmunaa
3 1/2
dl
sokeria
1/2
dl
vehnäjauhoja
1
sitruuna
Kandeeratut sitruunat
1
sitruuna
1
dl
vettä
2
dl
sokeria
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota matalareunainen vuoka (n. 30 x 25 cm).
  2. Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
  3. Tee täyte. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita molemmat täytteeseen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 20–25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hyvin.
  4. Tee kandeeratut sitruunat. Pese ja viipaloi sitruuna. Poista siemenet viipaleista. Kiehauta vesi ja sulata sokeri veteen. Keitä sitruunaviipaleita sokeriliemessä muutama minuutti.
  5. Siivilöi kakkupohjalle ohut kerros tomusokeria. Leikkaa neliöiksi ja koristele palat kandeeratuilla sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista

Tällä ohjeella gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä on todella helppo valmistaa. Saat leivästä pehmeää ja kuohkeaa. Leipäpalat eivät murene käsiin, vaan leipäruudut ovat helposti halkaistavissa, silloin kun haluat sipaista väliin voita tai margariinia. Leivän maku säilyy herkullisena useamman...

Pehmeää kauraherkkua pellillinen

Tämä leipäohje syntyi puolivahingossa. Leipä oli lopussa ja kauppaan en halunnut lähteä. Kaivelin kaappia summa mutikassa ja käteen osui Free From Glutein -jauhoseosta (Lidl) jota olin aiemmin ostanut kokeeksi. Uskon, että muutkin...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä illallisvieraasi supertrendikkäällä jäätelöllä! Siinä maistuvat kookos ja Japanista maailmalle levinnyt matcha, jonka voi bongata nykyisin jopa helpommin jälkiruuasta kuin teekupista.

Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-kookosjäde

Ainekset

1
prk
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
matcha-jauhetta
1/2
vaniljatanko
2
dl
kookoskermaa, jossa on rasvaa 24 %
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kookoslastuja tai -hiutaleita

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito, kuohukerma ja kookoskerma jääkaapissa. Vatkaa kondensoitu maito, kuohukerma ja matcha-jauhe keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä vie noin viisi minuuttia. Matcha liukenee joukkoon pikkuhiljaa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaan siemenet joukkoon.
  3. Valuta kookoskermasta neste pois ja vatkaa jäljelle jäävä tiivis osa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muuhun massaan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita varovasti.
  4. Pakasta noin neljän tunnin ajan. Massaa ei tarvitse sekoittaa välillä.
  5. Koristele kookoslastuilla tai hiutaleilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vie omenahyve uudelle tasolle palsternakalla! Monipuolinen, maultaan pähkinäinen ja makea juures muodostaa omenan kanssa ihanan mehevän kombon.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-omenahyve

Ainekset

200
g
palsternakkaa
300
g
omenaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
kanelia
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelirouhetta
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
Lisäksi
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakka ja leikkaa siitä hyvin ohuita lastuja mandoliinilla. Kuori ja lohko omenat. Nosta palsternakkalastut ja omenalohkot kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Kääntele kaneli joukkoon.
  2. Valmista muruseos. Paahda kaurahiutaleita ja mantelirouhetta kuivassa, kuumassa pannussa viisi minuuttia. Lisää sokeri, voi ja kaneli ja pyöräytä, kunnes voi sulaa. Kääntele muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun.
  3. Mittaa sokeri paistinpannulle ja anna sen hieman sulaa. Kumoa omena- ja palsternakkalastut pannulle ja pyörittele kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes lastut pehmenevät ja neste haihtuu.
  4. Tarjoa muruseoksen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)