Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kirpeänmakeat sitruunaneliöt ovat suutuntumaltaan täydellisen sitkeitä ja tahmeita. Saako nuolla lautasen? 

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahmeat sitruunaneliöt

Ainekset

225
g
pehmeää voita
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/4
dl
sokeria
1/4
tl
suolaa
Täyte
4
kananmunaa
3 1/2
dl
sokeria
1/2
dl
vehnäjauhoja
1
sitruuna
Kandeeratut sitruunat
1
sitruuna
1
dl
vettä
2
dl
sokeria
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota matalareunainen vuoka (n. 30 x 25 cm).
  2. Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
  3. Tee täyte. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita molemmat täytteeseen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 20–25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hyvin.
  4. Tee kandeeratut sitruunat. Pese ja viipaloi sitruuna. Poista siemenet viipaleista. Kiehauta vesi ja sulata sokeri veteen. Keitä sitruunaviipaleita sokeriliemessä muutama minuutti.
  5. Siivilöi kakkupohjalle ohut kerros tomusokeria. Leikkaa neliöiksi ja koristele palat kandeeratuilla sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuman kesän mojito yhdistää tymäkän tyrnin ja aromikkaan vadelman. Jäämurskalla täytetty lasi takaa, että juoma pysyy kylmänä pitkään.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Kesämojito

Ainekset

2
cl
giniä
2
cl
punaista vermuttia
2
cl
tyrnimehua
3
cl
vadelmapyyretä
jäämurskaa
Vadelmapyree
200
g
(pakaste)vadelmia
1/4
dl
sokeria
Koristeeksi
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita voimakkaasti, jotta lasi jäähtyy.
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tihetän siivilän läpi ja jäähdytä. Valmiista pyreestä riittää noin kolmeen drinkkiin.
  4. Lisää loput ainekset ja sekoita. Koristele juoma mintunlehdillä.


 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)