Kirpeänmakeat sitruunaneliöt ovat suutuntumaltaan täydellisen sitkeitä ja tahmeita. Saako nuolla lautasen?
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 palaa
1 t
Helppo
Tahmeat sitruunaneliöt
Ainesosat
225
g
pehmeää voita
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/4
dl
sokeria
1/4
tl
suolaa
Täyte
4
kananmunaa
3 1/2
dl
sokeria
1/2
dl
vehnäjauhoja
1
sitruuna
Kandeeratut sitruunat
1
sitruuna
1
dl
vettä
2
dl
sokeria
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
tomusokeria
Vaiheet
- Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota matalareunainen vuoka (n. 30 x 25 cm).
- Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
- Tee täyte. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita molemmat täytteeseen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 20–25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hyvin.
- Tee kandeeratut sitruunat. Pese ja viipaloi sitruuna. Poista siemenet viipaleista. Kiehauta vesi ja sulata sokeri veteen. Keitä sitruunaviipaleita sokeriliemessä muutama minuutti.
- Siivilöi kakkupohjalle ohut kerros tomusokeria. Leikkaa neliöiksi ja koristele palat kandeeratuilla sitruunaviipaleilla.