12:44 | 11.7.2018
Timjamilla maustettu mansikkakakku
Lomaleivonta on helppoa ja nopeaa, ja tietysti siinä pitää maistua kesä! Tämä kakku lainasi pohjan blondies-leivonnaiselta. Kuorrutuksen raikastavat jogurtti ja ihanat timjamimansikat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 15 palaa
60 min
Helppo
Timjamilla maustettu mansikkakakku
Ainesosat
100
g
voita
1/2
dl
sokeria
1/2
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
paloiteltuja mansikoita
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
1
dl
kreikkalaista jogurttia
2 + 1
rkl
tomusokeria
4
dl
mansikoita paloiteltuna
2
tl
tuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi
voita vuokaa
Vaiheet
- Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmuna voi-sokerivaahtoon. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. Paloittele mansikat ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Kypsennä 25–30 minuuttia. Kakun tulisi olla vain juuri ja juuri kypsä. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin irrotat sen vuoasta. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita jogurtti ja 2 rkl tomusokeria kulhossa. Kääntele kermavaahto jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti-kermaseos jäähtyneelle kakulle.
- Paloittele mansikat ja hienonna timjami. Sekoita ne ja 1 rkl tomusokeria keskenään. Lado mansikat kakun päälle.