Kondensoitua maitoa ja suolapähkinöitä sisältävä kakku on täydellisen tahmea superherkku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 palaa
1 t 15 min
Helppo
Toffee-pähkinäkakku
Ainesosat
200
g
maitosuklaata
200
g
voita
100
g
fudgehippuja tai -karkkeja
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
Tuorejuusto-kermatäyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2
prk (à 397 g)
kondensoitua karamellisoitua maitoa
2
dl
vispikermaa
Kuorrutus
100
g
suolapähkinöitä
½
prk (à 397 g)
kondensoitua karamellisoitua maitoa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaa
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (ø 22 cm).
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa lyhyin sykäyksin.
- Rouhi fudgekarkit. Sekoita fudgerouhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kääntele kaikki kakkupohjan aineet varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan.
- Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään.Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuustomaitoseos ja kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Kumoa kakkupohja ja leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Levitä puolet täytteestä pohjalle, laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja lusikoi loppu täyte levylle. Nosta kolmas kerros kanneksi.
- Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Sekoita kondensoitu maito kuumien pähkinöiden joukkoon. Levitä kuorrute kakun pinnalle.