
Kondensoitua maitoa ja suolapähkinöitä sisältävä kakku on täydellisen tahmea superherkku.
Toffee-pähkinäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (ø 22 cm).
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa lyhyin sykäyksin.
- Rouhi fudgekarkit. Sekoita fudgerouhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kääntele kaikki kakkupohjan aineet varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan.
- Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään.Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuustomaitoseos ja kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Kumoa kakkupohja ja leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Levitä puolet täytteestä pohjalle, laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja lusikoi loppu täyte levylle. Nosta kolmas kerros kanneksi.
- Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Sekoita kondensoitu maito kuumien pähkinöiden joukkoon. Levitä kuorrute kakun pinnalle.