
Appelsiinilla maustettu unikonsiemenkakku on mehevyydessään omaa luokkaansa. Pensasmustikoilla ja tuorejuustolla täytettynä sitä ei voi ohittaa.
Tuorejuustolla täytetty mustikka-unikkokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pinnoitettu rengasvuoka voilla.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Pese ja raasta appelsiinin ohut oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste voivaahtoon.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja siemenet keskenään. Sekoita ne taikinaan puuhaarukalla. Kaada seos kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Kumoa kakku ja laita vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ota kuorrutukseen tuleva voi huoneenlämpöön pehmenemään.
- Tee täyte ja kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Halkaise kakku. Levitä tai pursota kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku mustikoilla. Kaada loput mustikat kakun keskelle.