
Vadelma-suklaapullakranssi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Lämmitä rasvaa hetki mikrossa tai kattilassa. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopussa pehmeä voi.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä tai kulhon reunoilta. Lisää pinnalle jauhoa. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa puolisen tuntia, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa vielä hetki. Kauli taikinasta uunipellin kokoinen ohut levy.
- Levitä pinnalle vadelmamarmeladia ja kaakaolevitettä. Jos kaakaolevite on liian tanakkaa, sitä voi notkistaa lämmittämällä.
- Leikkaa taikinalevy keskeltä kahtia. Kääri kumpikin pala pitkälle rullalle. Leikkaa rullat 14 palaan.
- Asettele molemmista rullista kahdelle pellille leivinpaperin päälle sydämet. Jätä palojen väliin hieman tilaa. Nostata sydämiä liinan alla 20–30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kohonneet pullakranssit munalla. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista kranssit mehevän kypsiksi, noin 25 minuuttia.