
Nopeasti valmistuvien vadelmakolmioiden sisältä löytyy vadelma-tuorejuustotäytettä.
Vadelmakolmiot
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse niitä hivenen ohuemmiksi.
- Sekoita tuorejuusto, keltuainen, maissitärkkelys ja sokerit kulhossa tasaiseksi. Voit sekoittaa vadelmat joukkoon tai ripotella ne tuorejuustotäytteen päälle.
- Lusikoi jokaisen taikinaneliön keskelle ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä ja asettele päälle vadelmia.
- Voitele taikinaneliöiden reunat ja taita neliöt kolmioiksi. Paina taikinoiden reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukan avulla.
- Nosta kolmiot pellille ja voitele ne kauttaaltaan kananmunalla. Leikkaa pieni viilto jokaisen kolmion pintaan tai pistä niihin reikä haarukalla.
- Paista kolmioita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ihanaa! Mutta jos ei ole tuoreita vadelmia jostain syystä, niin voisiko tähän käyttää hilloa tai marmeladia?
Valmis voitaikina on kyllä upea keksintö. Muistan kun pikkutyttönä autoin äitiä voitaikinan ja torttutaikinan tekemisessä. Aikaa vievää hommaa. Tänään leivon näitä iltapäiväkahville. Tulee varmasti hyviä.
Kiitos kysymyksestä! Tähän voi käyttää myös pakastettuja vadelmia tai paistonkestävää hilloa tai marmeladia.
Mistä tietää onko hillo paiston kestävää? Millainen pitää hillon sisällön olla? En ole koskaan nähnyt sellaista merkintää hillopurkissa. En tosin asu Suomessa.