Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nopeasti valmistuvien vadelmakolmioiden sisältä löytyy vadelma-tuorejuustotäytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmakolmiot

Ainekset

1
pkt (500 g)
voitaikinalevyjä
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakaste)
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
keltuainen
1
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse niitä hivenen ohuemmiksi.
  3. Sekoita tuorejuusto, keltuainen, maissitärkkelys ja sokerit kulhossa tasaiseksi. Voit sekoittaa vadelmat joukkoon tai ripotella ne tuorejuustotäytteen päälle.
  4. Lusikoi jokaisen taikinaneliön keskelle ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä ja asettele päälle vadelmia.
  5. Voitele taikinaneliöiden reunat ja taita neliöt kolmioiksi. Paina taikinoiden reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukan avulla.
  6. Nosta kolmiot pellille ja voitele ne kauttaaltaan kananmunalla. Leikkaa pieni viilto jokaisen kolmion pintaan tai pistä niihin reikä haarukalla.
  7. Paista kolmioita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (4)

Spiide1

Ihanaa! Mutta jos ei ole tuoreita vadelmia jostain syystä, niin voisiko tähän käyttää hilloa tai marmeladia?

Vierailija

Valmis voitaikina on kyllä upea keksintö. Muistan kun pikkutyttönä autoin äitiä voitaikinan ja torttutaikinan tekemisessä. Aikaa vievää hommaa. Tänään leivon näitä iltapäiväkahville. Tulee varmasti hyviä.

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Tähän voi käyttää myös pakastettuja vadelmia tai paistonkestävää hilloa tai marmeladia.

Vierailija

Mistä tietää onko hillo paiston kestävää? Millainen pitää hillon sisällön olla? En ole koskaan nähnyt sellaista merkintää hillopurkissa. En tosin asu Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsa mehevöittää kakun ja suklaahiput maistuvat sattumina taikinassa. Desi kermaa sekä fariinisokeri valkoisen sokerin tilalla tekevät kakusta extra herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

150
g
voita
1
pieni kesäkurpitsa (n. 4dl karkeaa raastetta)
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2,75
dl
fariinisokeria
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
75
g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
1
dl
kermaa
(tomusokeria, sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.
  5. Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.
  6. Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)
  7. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tarjoa latva-artisokat rasvaisen lisukkeen kera. Pehmeä, syvä maku tulee rasvan kautta paremmin esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Latva-artisokat ja créme fraîche -majoneesi

Ainekset

4
latva-artisokkaa
noin 5
l
vettä
1
sitruuna
1/2
dl
karkeaa merisuolaa
Créme fraîche -majoneesi
1
kananmuna
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
noin 4
dl
auringonkukkaöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Ota majoneesin ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Katkaise artisokan varsi tyvestä, niin että artisokka pysyy pystyssä.
  3. Käytä isoa kattilaa, johon artisokat sopivat väljästi vierekkäin. Lisää reilusti kylmää vettä. Pese sitruuna ja vuole pala kuoren keltaista osaa kattilaan. Purista sitruunan mehu veteen ja lisää suola. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla artisokan pohjasta. Kypsymisaika riippuu artisokan koosta ja kiinteydestä.
  4. Tee sillä aikaa créme fraîche -majoneesi. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää öljyä, aluksi tipoittain ja sitten pienissä erissä, liikuttaen sauvasekoitinta samalla ylös ja alas, kunnes majoneesi on paksua. Vaahdota ranskankerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  5. Ota artisokat vedestä reikäkauhalla. Valuta keitinvesi pois pitämällä artisokkia alassuin.
  6. Tarjoa artisokat samana päivänä créme fraîche -majoneesin kanssa.

Kommentit (0)