Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helposta mangokakusta riittää monelle! Ihana suklaapohja yhdistyy raikkaaseen täytteeseen saumattomasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15-20 palaa
Valmistusaika
40 min + kypsennys 1½ t + hyytyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

XL mango-juustokakku

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
1
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (à 250 g)
rahkaa
3
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
5
kananmunaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu
¼
tl
suolaa
kiille
2
liivatelehteä
1
ps (300 g)
mangokuutioita pakasteesta
1
rkl
sokeria
1
limetin mehu
koristeeksi syötäviä kukkia (esim. orvokkeja tai pelargonioita)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää sekoittaen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  3. Painele taikina kertakäyttöiseen korkeareunaiseen alumiinivuokaan (26 x 30 cm) tai vastaavaan irtopohjaiseen vuokaan.
  4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Purista limetistä mehu ja lisää se suolan kanssa täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 60 minuuttia. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun hyytyä jäähtyvässä uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Tee kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Soseuta mangot sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista limetin mehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada liivateseos soseutetun mangon joukkoon ja sekoita huolella.
  7. Kaada kiille juustokakun pintaan. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Koristele kakku syötävillä kukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Voikohan tämän pakastaa ilman kuorrutetta?

Helppo?

Tämä ei ole todellakaan mikään helppo. Perinteinen hyydytetty juustokakku on paljon helpompi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Erilaiset rahkat toimivat aina! Nyt laitetaan testiin ihanan suklainen pähkinärahka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinärahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
rahkaa
100
g
tummaa suklaata
1
dl
suolapähkinöitä
4
suklaacookieta
1/2
dl
manteleita
1 1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Pilko suklaa, suolapähkinät, keksit ja mantelit rouheeksi. Ota rouheesta 1 dl koristeluun, lisää loput rahkaseokseen. Lisää myös 1 dl kinuskikastiketta.
  3. Laita pähkinärahka tarjoilukulhoon. Koristele rouheella ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (3)

Vierailija

Suolapähkinät puuttuvat ainesluettelosta. Minkä verran niitä pitäisi käyttää?

Kp

Suolapähkinöiden määrä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolapähkinöitä tarvitaan desin verran! Löytyy nyt oikealta kohdaltaan.