Helposta mangokakusta riittää monelle! Ihana suklaapohja yhdistyy raikkaaseen täytteeseen saumattomasti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15-20 palaa
40 min + kypsennys 1½ t + hyytyminen 6 t
Keskivaikea
XL mango-juustokakku
Ainesosat
150
g
voita huoneenlämpöisenä
1
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
2½
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (à 250 g)
rahkaa
3
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
5
kananmunaa
2½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu
¼
tl
suolaa
kiille
2
liivatelehteä
1
ps (300 g)
mangokuutioita pakasteesta
1
rkl
sokeria
1
limetin mehu
koristeeksi syötäviä kukkia (esim. orvokkeja tai pelargonioita)
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää sekoittaen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
- Painele taikina kertakäyttöiseen korkeareunaiseen alumiinivuokaan (26 x 30 cm) tai vastaavaan irtopohjaiseen vuokaan.
- Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Purista limetistä mehu ja lisää se suolan kanssa täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
- Paista kakkua noin 60 minuuttia. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun hyytyä jäähtyvässä uunissa noin 20 minuuttia.
- Tee kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Soseuta mangot sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista limetin mehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada liivateseos soseutetun mangon joukkoon ja sekoita huolella.
- Kaada kiille juustokakun pintaan. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Koristele kakku syötävillä kukilla.