
Murohatut
Ainekset
Työvaiheet
Tuulihattu taikina:
Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen. Ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa seosta isolla tyllalla.
Murotaikina:
Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi. Purista taikina kädellä kulhoon. Laita taikina keittiötasolle, kauli ohueksi levyksi ja painele muotilla pipareita.
Nostele tuulihattujen päälle piparit.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.
Täytä hauluamallasi täytteellä.