
Portugalinleivoksen esikuva on kermatäytteinen pasteis de nata. Tässä versiossa lehtitaikinakuori rapsahtaa ihanasti ja suun valtaa vaniljakreemi.
Portugalinleivokset
Ainekset
Työvaiheet
1. Anna taikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
2. Erottele kananmunankeltuaiset kattilaan. Lisää kerma, sokeri ja vehnäjauho. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisällä olevat siemenet veitsellä kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee paksuksi. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja sekoita se täytteeseen.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot voilla. Ota taikinalevyistä juomalasilla (Ø n. 8 cm) 12 pyörylää ja painele ne muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Jaa täyte vuokiin. Paista uunissa 12–15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä hetki ennen muffinipellistä irrottamista.
4. Siivilöi lämpimien leivosten päälle tomusokeria ja ripaus kardemummaa ja tarjoa heti.