
Nämä mehevät tropiikista muistuttavat browniet sisältävät kookoksisen yllätyksen. Helppojen leivosten taikina valmistuu käsin sekoittaen, ilman keittiökoneita.
Gluteenittomat tropiikin browniet
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 24 * 24 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
-
Leikkaa suklaapatukat pituussuunnassa puoliksi. Viipaleita tulee yhteensä 16.
-
Paloittele tumma suklaa lämmönkestävään kulhoon ja lisää kookosöljy. Nosta vesihauteeseen kattilan päälle ja anna suklaan ja öljyn sulaa. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri käsin suklaaseokseen. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
-
Sekoita kaakaojauhe ja jauhoseos keskenään ja siivilöi suklaaseokseen.
-
Kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä suklaapatukka-viipaleet tasaisesti päälle ja peitä lopulla taikinalla.
-
Paista noin 25–30 minuuttia, browniet saavat jäädä sisältä meheviksi.
-
Anna levyn jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä (mielellään seuraavaan päivään).
-
Paloittele maitosuklaa lämmönkestävään kulhoon ja nosta vesihauteeseen kattilan päälle ja anna suklaan sulaa. Lusikoi kuumaa suklaata jäähtyneen brownielevyn päälle.
-
Koristele kookoslastuilla ja suklaapatukkapaloilla. Leikkaa annospaloiksi.