
Gluteeniton kakku täyttää kaikkien toiveet: maukas, mehevä eikä liian makea.
Mansikka-kookoskakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Leivitä 23-senttinen kakkuvuoka voilla ja kookoshiutaleilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita gluteenittomien jauhojen joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Lisää kookos.
-
Kumoa kakkutaikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puisella tikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
-
Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku sahateräisellä veitsellä kolmeen kerrokseen.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
-
Kostuta kaksi kakkulevyä ananasmurskalla. Levitä kerroksille tuorejuustovaahtoa ja mustikoita. Voit tehdä kakun tähän vaiheeseen jo edellisenä päivänä. Kierrä irtopohjavuoka kakun ympärille, peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin.
-
Viimeistele kakku ennen tarjoilua. Levitä loppu tuorejuustovaahto kakun päälle. Koristele pinta mansikoilla ja mustikoilla.