Pääsiäisen helppo kääretorttu maistuu raikkaalta rahkalta, appelsiinilta ja paahdetuilta manteleilta.
Pääsiäisen aikaan maistuvat leivonnaiset, joissa on mukana raikasta rahkaa ja muita sesongin makuja. Pashakääretortun nimellä kulkeva herkku on juuri tällainen.
Ideana on valmistaa kuohkea kääretorttupohja, jonka täytteeksi rullataan rusinoilla höystettyä appelsiininmakuista kermarahkaa. Rusinat on hyvä lisätä joukkoon hienonnettuna, jolloin ne mehevöityvät nopeasti ja maustavat samalla täytteen.
Leivonnainen on gluteeniton, sillä vehnäjauhojen sijaan taikinaan käytetään perunajauhoja ja mantelijauhetta.
Mantelin, rusinoiden ja raikkaan rahkan yhdistelmä muistuttaa maultaan pashaa, joten tämä herkku sopii täydellisesti pääsiäisen kahvipöytään.
Vinkki! Kun rullaat kapealta sivulta alkaen, saat muhkeamman kääretortun.
Pashakääretorttu
Ainesosat
Vaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita joukkoon mantelijauhe varovasti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
- Paahda pohjan kypsyessä täytteeseen ja pinnalle tulevat mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla.
- Ripottele osa mantelilastuista leivinpaperille ja kumoa valmis kääretorttulevy niiden päälle. Poista paistopaperi, mutta jätä se keveästi kääretorttulevyn päälle ja peitä vielä leivinliinalla. Anna jäähtyä. Näin kääretorttulevy ei murene käärittäessä.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, veitsellä hienonnetut rusinat sekä loput jäähtyneet mantelilastut. Levitä täyte kääretorttulevylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja kääräise se vielä paperiinsa. Jätä sauma alle.
- Nosta kääretortturulla leikkuulaudalla jääkaappiin ja anna vetäytyä vähintään tunti.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria.