
Mureat piparkakkumausteella maustetut gluteenittomat cookiet valmistuvat hetkessä ja korvaavat perinteiset joulupiparit. Voit sekoittaa taikinan joukkoon mieleisiäsi pähkinöitä ja kuivattuja marjoja.
Pistaasi-karpalokeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. Sekoita keskenään kulhossa pähkinämuru, jauhoseos, karpalot, leivinjauhe, piparkakkumauste, vaniljasokeri ja suola.
- Paloittele voi eri kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa hyvin sekaisin.
-
Sekoita kuivat aineet voivaahdon joukkoon.
-
Nostele pari ruokalusikallista taikinaa leivinpaperin päälle uunipellille keoiksi. Jätä taikinakekojen väliin reilusti leviämisvaraa. Tasoita kekojen pinta lusikalla.
-
Kypsennä uunin keskitasolla 12–14 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
-
Sulata suklaa mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Valuta keksien päälle suklaata.
Vinkki: Jos on aikaa, pidä taikinaa puolisen tuntia jääkaapissa ennen paistamista, jolloin keksien pinta halkeilee uunissa paremmin.