Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
Gluteeniton
8:00 | 10.5.2024

Sitruuna-marenkikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mikä täydellinen pari: sitruunan ja jugurtin raikkaus sekä marengin rapsahtava makeus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
30 min + 2 t
Helppo

Sitruuna-marenkikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Marenkipohjat
6
valkuaista
3
dl
sokeria
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
2
rkl
punaista marjajauhetta (esim. Biokia)
Sitruunakiisseli
6
keltuaista
1
dl
sitruunan mehua (n. 2 sitruunaa)
1
dl
sokeria
1½
dl
vettä
2
rkl
perunajauhoja
50
g
voita
Lisäksi
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
dl
kuohukermaa
(syötäviä kukkia)

Vaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon leivontakulhoon ja keltuaiset kattilaan odottamaan täytteen tekoa.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Jatka vatkaamista viimeisen sokerilisäyksen jälkeen vielä noin minuutti. Lisää joukkoon maissitärkkelys sekä marjajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä papereille esim. lautasen avulla neljä ympyrää (ø 20 cm). Jaa marenki ympyröille ja levitä tasai- seksi lastalla.
  4. Kuivata marenkilevyjä uunissa 100 asteessa kiertoilmatoiminnolla noin 2 tuntia. Marengin tulee olla täysin kuiva.
  5. Lisää kattilaan keltuaisten joukkoon sitruunan mehu, sokeri, vesi ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksuksi kiisseliksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jugurtti.
  7. Laita lusikallinen sitruunakiisseliä kakkuvadille liimaksi ja nosta marenkilevy päälle. Lusikoi kolmannes sitruunakiisselistä ja kerma-jugurttitäytteestä marenkilevylle. Jatka samalla tavalla seuraavat kaksi kerrosta ja nosta viimeinen marenkilevy kanneksi. Koristele kakku syötäväksi tarkoitetuilla kukilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
gluteeniton deli
juhli ja nauti
leivonta
Kakku
valmistujaiset
rippijuhlat
ylioppilasjuhlat
kesä
kevät
Äitienpäivä

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini