
Mikä täydellinen pari: sitruunan ja jugurtin raikkaus sekä marengin rapsahtava makeus.
Sitruuna-marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele valkuaiset isoon leivontakulhoon ja keltuaiset kattilaan odottamaan täytteen tekoa.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Jatka vatkaamista viimeisen sokerilisäyksen jälkeen vielä noin minuutti. Lisää joukkoon maissitärkkelys sekä marjajauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä papereille esim. lautasen avulla neljä ympyrää (ø 20 cm). Jaa marenki ympyröille ja levitä tasai- seksi lastalla.
- Kuivata marenkilevyjä uunissa 100 asteessa kiertoilmatoiminnolla noin 2 tuntia. Marengin tulee olla täysin kuiva.
- Lisää kattilaan keltuaisten joukkoon sitruunan mehu, sokeri, vesi ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksuksi kiisseliksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jugurtti.
- Laita lusikallinen sitruunakiisseliä kakkuvadille liimaksi ja nosta marenkilevy päälle. Lusikoi kolmannes sitruunakiisselistä ja kerma-jugurttitäytteestä marenkilevylle. Jatka samalla tavalla seuraavat kaksi kerrosta ja nosta viimeinen marenkilevy kanneksi. Koristele kakku syötäväksi tarkoitetuilla kukilla.