Oton leipomukset on lisännyt 45 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.

Puolukkamoussekakku kaurapohjalla on taivaallinen herkku. Rapea pohja, raikas t√§yte ja juuri sopivasti makeutta!ūüėć

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen vähintään 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkamoussekakku

Ainekset

Pohja:
250
g
kaurakeksejä murskattuina
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
sokeria
125
g
sulatettua voita
Täyte:
400
g
puolukoita (tuore tai sulatettuja pakaste)
6
dl
kuohukermaa
250
g
mascarponea
12
kpl
liivatelehtiä
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
Tuoreita marjoja
Minttua tai sitruunamelissaa
Syötäviä orvokkeja

Työvaiheet

Pohja:
Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm). Asettele myös reunoille, koko vuoan korkeudelle joko leivinpaperia tai reunakalvoa.
Painele pohja tasaisesti vuokaan ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Täyte:
Soseuta puolukat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, puolukkasose ja sokerit. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan nuolijalla käännellen muuhun täytteeseen. Sekoita täyte aivan tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle.
Tasoita pinta.
Siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit (6)

Käyttäjä23338
Seuraa 
Liittynyt11.5.2020

Vaikuttaa herkulliselta, pakko kokeilla. Vaatiiko todella 12 liivatetta, puolukka kun on vielä kirpeä marja?

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moikka! Kiitos kommentistasi. Puolukka on tosiaan sen verran hapan marja, että vaatii hyytyäkseen aika reilusti liivatetta. Uskosin kuitenkin että myös 10 voisi riittää. :)

Vierailija

Tätä täytyy kokeilla. Lähipiirissäni on henkilöitä, jotka arvostaisivat ilman liivatetta tehtyä kakkua. Voiko tässä reseptissä liivatteen korvata? Millä tuotteella ja kuinka paljon? En ole liivatetta em. syistä käyttänyt vuosiin enkä ole myöskään perehtynyt korvaaviin kasviperäisiin vaihtoehtoihin.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moi!ūüėĆ T√§m√§ kakku onnistuu vallan mainiosti my√∂s vegegeelill√§. Se kuumennetaan puolukkasoseen kanssa ja sitten vasta sekoitetaan muuhun t√§ytteeseen. T√§h√§n kakkuun riitt√§√§ 3 pussia vegegeeli√§. (Paketissa on 4 ps)

Vierailija

Hei, miten ihmeessä 12 kpl liivatelehtiä liuotetaan 1 ( ! ) ruokalusikalliseen kuumaa sitruunamehua ? Kakku vaiheessa ja paniikki iski tämän takia !

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hei! Minulla ainakin tuo on onnistunut hyvin, kun mehu on aivan höyryävän kuumaa. Harmi että sen kanssa oli ongelmia, toivottavasti kuitenkin kakku onnistui! Jos liivatteet ei kuitenkaan meinaa sulaa sitruuna-liivateseoksen voi laittaa muutamaksi sekunniksi mikroon, jolloin liivatteet sulaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
¬Ĺ
tl + ¬Ĺ tl
suolaa
¬Ĺ
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
¬Ĺ
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna oŐąljy kasarissa ja paista sipuleita keskilaŐąmmoŐąllaŐą noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ¬Ĺ¬†teelusikallisella suolaa ja pippuria. LisaŐąaŐą perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ¬Ĺ¬†tl suolaa sekaŐą kokonaiset tomaatit ja toŐąlkillinen vettaŐą niin, ettaŐą ainekset juuri ja juuri peittyvaŐąt. Laita kansi paŐąaŐąlle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisaŐąaŐą oliivit ja laŐąmpoŐąaŐą. KeitaŐą toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiaŐą. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi paŐąaŐąlle neitsytoliivioŐąljyaŐą.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Yksinkertainen, rapeapohjainen juustopiirakka sopii versoilla ja paistetuilla vihreillä parsoilla päällystettynä kaikkiin kevään pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka ja paistetut parsat

Ainekset

Pohja
125
g
voita tai leivontamargariinia
2¬Ĺ
dl
vehnäjauhoja
¬Ĺ
tl
leivinjauhetta
1‚Äď2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
3
kananmunaa (M-koko)
150
g
vahvaa juustoa raastettuna (esimerkiksi goudajuustoa, cheddaria tai mustaleimaemmentalia)
¬ľ
tl
suolaa
¬ľ
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (70 g)
versoseosta
2
rkl
siemensekoitusta
Paistetut parsat
1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
vettä kiehauttamiseen
1
rkl
voita
¬Ĺ
tl
suolaa
¬ľ
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan tai - kakkuvuoan (halkaisija 26‚Äď28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Aseta se vuokaan.
  2. Paloittele jääkaappikylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka koneen käydessä ja anna koneen pyörähtää, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä kylmän rasvan, jauhot ja leivinjauheen muruiksi sormin ja lisäämällä sitten joukkoon veden.)
  3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperin päälle vuokaan ohueksi kerrokseksi. Varmista, että taikina ulottuu vuoan reunoille ainakin parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä vuokaan ainakin puoli tuntia. (Jos olet valmistanut taikinan käsin ja ainekset ovat lämmenneet, jähmettymiseen kuluu kauemmin.)
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja kevyesti haarukalla ja nosta se sitten jääkaappikylmänä suoraan uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, mausteet ja sitruunamehutilkka keskenään. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle.
  6. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 18‚Äď20 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä noin vartti ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
  8. Valmistele parsat. Napsauta parsoista kuivat varrenpäät irti. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää tilalle voinokare. Paista parsat ahkerasti käännellen voissa kauniin värisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä ja paloittele.
  9. Päällystä valmis piirakka versoseoksella, paistetulla parsalla ja ripauksella siemensekoitusta.

Vinkki: Paistettujen parsojen tilalle sopivat esimerkiksi rypäleet tai lohkotut kypsät päärynät.

Kommentit (3)

Jallukka

Miks aina pitää kaikki apilat ym. Heinät työntää varmaan ihan hyvän piirakan päälle.
Ymmärrän jos niitä on piirakassa, mutta vielä päällä yäk. Ennen pekonia ja juustoa.
Nam.

Vierailija

Näyttävät olevan rucolanversoja, eivät apiloita.

Vierailija

Jallukka voi jättää versot laittamatta! Eihän nämä ole mitään pakko-juttuja.
Piirakka on varmasti hyvää. Minulla kasvaa herneenversoja, laitan niitä kypsän piirakan päälle, nam.

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

TrendikkaŐąaŐąseen galetteen on helppo rakastua, koska taŐąytteeksi kaŐąyvaŐąt monet jaŐąaŐąkaapin jaŐąmaŐąt hilloista tuorejuustonokareisiin. T√§ll√§ kertaa rento peltipiiras t√§ytet√§√§n p√§hkin√∂ill√§, suklaalla ja banaaniviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suklaagalette

Ainekset

400
g
pakastemurotaikinaa
1
ps (80 g)
hasselpähkinärouhetta
150
g
taloussuklaata (tai tummempaa suklaata)
3
banaania
2¬Ĺ
rkl
ruokokidesokeria
Voiteluun
1
kananmuna
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli halkaisijaltaan noin 30 cm:n kiekoksi leivinpaperin paŐąaŐąlle uunipellille.

  2. Jauha noin kaksi kolmasosaa (noin 50 g) hasselpaŐąhkinaŐąrouheesta hienoksi jauheeksi. Rouhi suklaa. YhdistaŐą paŐąhkinaŐąjauhe ja suklaamuru ja levitaŐą taikinan paŐąaŐąlle, jaŐątaŐą 5 cm reunoista vapaaksi.

  3. Viipaloi banaanit paŐąaŐąlle ja ripottele loppu hasselpaŐąhkinaŐąrouhe paŐąaŐąlle. Taittele reunat rennosti taŐąytteen paŐąaŐąlle. SiirraŐą kylmaŐąaŐąn 10 minuutiksi. (Jos pelti ei mahdu j√§√§kaappiin, voit siirt√§√§ galeten leivinpaperin p√§√§ll√§ esimerkiksi leikkuulaudalle ja nostaa sitten hetkeksi kylm√§√§n. T√§m√§ vaihe ei ole v√§ltt√§m√§t√∂n, se varmistaa vain piiraan rapeuden.) Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  4. Ota galette jaŐąaŐąkaapista ja ripottele sokeri paŐąaŐąlle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 25‚Äď30 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa jaŐąaŐąteloŐąn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jos omistat savustimen, kokeile savustaa seuraavaksi valkoista parsaa! Savu riittää lähes sellaisenaan parsan mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset savuparsat

Ainekset

1
nippu (500 g)
valkoista parsaa
2
(à 125 g)
mozzarella di bufalaa
1
suolaan säilötty sitruuna (esim. Al’Fez)
50
g
voita
¬Ĺ
tl
mustapippuria myllystä
¬Ĺ
tl
sormisuolaa
vesikrassia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista kuivat kannat ja kuori varret kuorimaveitsellä.

  2. Kuumenna savustin ja savusta parsoja 15 minuuttia. Valuta sillä aikaa mozzarellat ja revi pallot paloiksi. Paloittele suolasitruuna ja sulata voi.

  3. Laita savuparsat tarjoiluvadille. Kaada voisula ja ripottele sitruunapalat päälle. Lisää mozzarellat viereen. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele krassilla.

Vinkki!¬†Suolasitruunoita l√∂ytyy isoista marketeista. Sitruunat voi suolata my√∂s itse. Pese luomusitruuna hyvin. Halkaise se poikittain ja viill√§ puolikkaat nelj√§√§n osaan, niin ett√§ ne pysyv√§t kannasta kiinni. Hiero karkeaa merisuolaa noin 1¬Ĺ¬†rkl sitruunan sis√§√§n. Laita sitruuna purkkiin ja painele niin, ett√§ siit√§ irtoaa mehua. Laita paino sitruunan p√§√§lle. Anna purkin olla j√§√§kaapissa 2 viikkoa, pitemp√§√§nkin. K√§yt√§ sitruunoita mausteena kapristen tapaan.

Kommentit (0)