Oton leipomukset on lisännyt 45 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Puolukkamoussekakku kaurapohjalla on taivaallinen herkku. Rapea pohja, raikas t√§yte ja juuri sopivasti makeutta!ūüėć

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen vähintään 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkamoussekakku

Ainekset

Pohja:
250
g
kaurakeksejä murskattuina
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
sokeria
125
g
sulatettua voita
Täyte:
400
g
puolukoita (tuore tai sulatettuja pakaste)
6
dl
kuohukermaa
250
g
mascarponea
12
kpl
liivatelehtiä
1,5
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
Tuoreita marjoja
Minttua tai sitruunamelissaa
Syötäviä orvokkeja

Työvaiheet

Pohja:
Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm). Asettele myös reunoille, koko vuoan korkeudelle joko leivinpaperia tai reunakalvoa.
Painele pohja tasaisesti vuokaan ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Täyte:
Soseuta puolukat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, puolukkasose ja sokerit. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan nuolijalla käännellen muuhun täytteeseen. Sekoita täyte aivan tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle.
Tasoita pinta.
Siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit (6)

Käyttäjä23338
Seuraa 
Liittynyt11.5.2020

Vaikuttaa herkulliselta, pakko kokeilla. Vaatiiko todella 12 liivatetta, puolukka kun on vielä kirpeä marja?

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moikka! Kiitos kommentistasi. Puolukka on tosiaan sen verran hapan marja, että vaatii hyytyäkseen aika reilusti liivatetta. Uskosin kuitenkin että myös 10 voisi riittää. :)

Vierailija

Tätä täytyy kokeilla. Lähipiirissäni on henkilöitä, jotka arvostaisivat ilman liivatetta tehtyä kakkua. Voiko tässä reseptissä liivatteen korvata? Millä tuotteella ja kuinka paljon? En ole liivatetta em. syistä käyttänyt vuosiin enkä ole myöskään perehtynyt korvaaviin kasviperäisiin vaihtoehtoihin.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Moi!ūüėĆ T√§m√§ kakku onnistuu vallan mainiosti my√∂s vegegeelill√§. Se kuumennetaan puolukkasoseen kanssa ja sitten vasta sekoitetaan muuhun t√§ytteeseen. T√§h√§n kakkuun riitt√§√§ 3 pussia vegegeeli√§. (Paketissa on 4 ps)

Vierailija

Hei, miten ihmeessä 12 kpl liivatelehtiä liuotetaan 1 ( ! ) ruokalusikalliseen kuumaa sitruunamehua ? Kakku vaiheessa ja paniikki iski tämän takia !

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hei! Minulla ainakin tuo on onnistunut hyvin, kun mehu on aivan höyryävän kuumaa. Harmi että sen kanssa oli ongelmia, toivottavasti kuitenkin kakku onnistui! Jos liivatteet ei kuitenkaan meinaa sulaa sitruuna-liivateseoksen voi laittaa muutamaksi sekunniksi mikroon, jolloin liivatteet sulaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 373 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Maapähkinävoin rinnalle suureen suosioon noussut keksitahna on helppo valmistaa myös itse. Et tarvitse kuin kolme ainesta ja tehosekoittimen. 

Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi. Kokeile myös puuron päällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 pientä annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Keksitahna eli cookie butter

Ainekset

250
g
keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
100
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella.
  2. Sulata voi. Lisää voisula ja kondensoitu maito keksimurujen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Säilytä tahna jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tahna säilyy noin muutaman viikon ajan viileässä säilytettynä. Käytä tahnaa puuron päällä, jäätelön kanssa tai paahtoleivälle tai pullaviipaleelle levitettynä. Kokeile myös pannarin tai lettujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reik√§kauhalla toiseen astiaan. Anna √∂ljyn j√§√§hty√§ huoneenl√§mm√∂ss√§ 60‚Äď70-asteiseksi. T√§h√§n menee noin 30 minuuttia. √Ėljy tuntuu t√§ll√∂in edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se √∂ljyyn. Anna lohen kypsy√§ j√§√§htyv√§ss√§ √∂ljyss√§ noin 20‚Äď25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. √Ėljy j√§√§htyy t√§ll√∂in noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vuokakakku on taŐąydellinen moŐąkki-tuliainen, sillaŐą se kootaan suoraan vuokaan ja on siis helppo kuljettaa kylmaŐąlaukussa. PaŐąaŐąlliset lisaŐątaŐąaŐąn perillaŐą.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8‚Äď10
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuliaiskakku

Ainekset

4
kananmunaa
1¬Ĺ
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
¬Ĺ
dl
mantelijauhetta
¬Ĺ
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
T√ĄYTE
1
l
tuoreita mansikoita
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
2‚Äď3
rkl
ruusuvettä
1¬Ĺ
dl
kuohukermaa
KUORRUTUS
1¬Ĺ
dl
kuohukermaa
n. 1
l
tuoreita mansikoita
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. YhdistaŐą kuivat aineet ja siiviloŐąi ne vaahtoon. KaŐąaŐąntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin paŐąaŐąlle uunipellille ja levitaŐą se pellin kokoiseksi levyksi. KypsennaŐą uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes leivonnainen on pinnaltaan kauniin ruskea ja kypsaŐą. Anna jaŐąaŐąhtyaŐą noin 5 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille jaŐąaŐąhtymaŐąaŐąn. Irrota paistopaperi.

  2. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja ruusuvesi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaŐąaŐąntele taŐąytteeseen. Maista, ja lisaŐąaŐą ruusuvettaŐą tarvittaessa.

  3. Valitse kakulle suorakaiteen mallinen vuoka (noin 18 cm x 26 cm). Leikkaa kakkupohja kolmeksi vuoan kokoiseksi palaksi ja laita yksi pala vuoan pohjalle. Lusikoi pohjalle puolet taŐąytteestaŐą. Laita seuraava kakkupohja vuokaan ja levitaŐą loppu taŐąyte paŐąaŐąlle. Nosta viimeinen pohja paŐąaŐąllimmaŐąiseksi. Anna vetaŐąytyaŐą jaŐąaŐąkaapissa peitettynaŐą vaŐąhintaŐąaŐąn 6 tuntia, mieluiten yoŐąn yli.

  4. Vaahdota kerma ja levitaŐą rennosti kakun paŐąaŐąlle. Koristele puolitetuilla ja viipaloiduilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Kun vesimelonin marinoi soijassa, seesamiöljyssä ja norilevässä, saa aikaan tonnikalaa muistuttavan sushi- tai sashimiherkun. Ohje on todella helppo, mutta marinointi vaatii aikaa.

Katso video vesimelonisashimin valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/ChE6WETIIPm/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 15 min + 5 h marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonisashimi eli watermelon tuna

Ainekset

puolikas
(500 g)
vesimeloni
2
rkl
soijaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
nori-arkki
LIS√ĄKSI
seesaminsiemeniä
valmista sushiriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko puolikas vesimeloni noin 2 cm paksuiksi paloiksi. 
  2. Tee marinadi. Hienonna nori-arkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon. Lisää vesimelonin palat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta vesimelonipalat marinadista pellille ja paista noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt ja kalamainen. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
  4. Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sushiriisin kanssa nigirien tapaan tai sashimina soijaan kastettuna.

Kommentit (0)