Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Banaanikakku balilaisittain! Mehevän pohjan päälle levitetään nyt makea kookoskuorrutus ja läjäpäin eksoottisia hedelmiä. 

Banaanikakun voi valmistaa helposti ilman kananmunia ja maitotuotteita, jolloin se on vegaaninen. Kun kakun paistaa tasapohjaisessa vuoassa, sen voi päällystää näyttäväksi täytekakun tapaan.

Oheisessa ohjeessa päälliset ovat yhtä tärkeässä osassa kuin mehevä kakkupohjakin. Kun kakku on jäähtynyt, se peitellään vaahdotetulla kookoskermalla. Sitten seuraa hauskin osuus, nimittäin hedelmät.

Lohkoiksi leikattu pitaija, puolitetut passiohedelmät ja viipaloidut karambolat tekevät kakusta eksoottisen näköisen. Tällainen banaanikakku on kuin tuulahdus Balilta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Balilainen banaanikakku

Ainekset

1
rkl + 1 dl
ruokaöljyä
2
rkl + 1 dl
kookoshiutaleita
2
kypsää banaania
1
limetin mehu
2
dl
(ruoko)sokeria
1
dl
vettä
2
tl
omenaviinietikkaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
vaniljatanko
1
tl
kardemummaa
Kuorrute
1
tlk (250 g)
kookoskermaa
2
tl
(ruoko)sokeria
Hedelmät
2
passiohedelmää
1
pitaija
1
karambola
1
limetti
1
dl
kuivattuja banaanilastuja

Työvaiheet

  1. Laita kuorrutteeseen tuleva kookoskerma jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Kylmä kookoskerma vaahtoutuu kunnolla.

  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) 1 rkl:lla öljyä ja jauhota 2 rkl:lla kookoshiutaleita. Vaihtoehtoisesti voit vuorata vuoan leivinpaperilla.

  3. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää sokeri, 1 dl öljyä, vesi ja etikka ja sekoita tasaiseksi.

  4. Yhdistä 1 dl kookoshiutaleita ja kuivat aineet keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen. Kumoa taikina vuokaan ja paista 35–40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  5. Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia, poista se sitten vuoasta ja jäähdytä ritilällä huoneenlämpöiseksi.

  6. Lusikoi kylmä kookoskerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Levitä kookosvaahto kakulle.

  7. Pilko hedelmät ja mausta ne limetin raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla. Koristele kakku hedelmillä ja banaanilastuilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Olipa maukas! Yllätyin.

Vierailija

Vältän kookosta terveyssyistä, voisi ehkä korvata
mantelirouheella tai -jauheella? Täytyy kokeilla.

Pannari

Kookosta välttelevä vierailija! Kotona ei ollut kookosta joten käytin mantelijauhoja ja rouhittua mantelia. Tulipa hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.