Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaaninen kinuski-marjatäytekakku on loistava vaihtoehto kesän juhliin. Leivo kakkupohja valmiiksi, keitä kinuski ja vaahdota täyte, mutta täytä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kinuski-marjatäytekakku

Ainekset

Kakkupohja
7
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
200
g
vegaanista margariinia
3
banaania
4
dl
vichyä tai mehua
Vegaaninen kinuski
dl
kaurakermaa
dl
fariinisokeria
Soijakermatäyte
2
prk
soijavispiä
1
dl
tomusokeria
1
sitruuna
Lisäksi
2
banaania
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Tee ensin kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon banaani, rasva ja lopuksi vichy varovasti sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kumoa taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Tee kinuski. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kaurakerma. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos alkaa saostua. Testaa, onko kinuski valmista tiputtamalla pieni tippa kylmään veteen. Jos pisara pysyy kasassa, kinuski on valmista.
  3. Vatkaa kylmä soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja raasta noin puolet sitruunan kuoresta. Siivuta banaanit ja 2⁄3 mansikoista.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle. Levitä päälle kinuski. Levitä banaani- ja mansikkasiivuja. Levitä kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja täytä se samaan tapaan. Lopuksi koristele ylin kerros soijavaahdolla, mansikoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tofusta ja kasviksista saa ihanan vegaanisen pannun, joka muistuttaa rakenteeltaan munakokkelia! Maukas tofukokkeli toimii niin viikonloppuaamiaisella kuin iltaruokanakin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofukokkeli

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
kiinteää tofua
½
punasipuli
½
(suippo)paprika
100
g
lehtikaalia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl + ¼ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
½
tl
suolaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
kurkumaa
noin 3
rkl
vettä
Lisäksi
maalaisperunoita ja/tai tomaattisalsaa

Työvaiheet

  1. Kääri tofu liinaan ja laita painon alle vartiksi.

  2. Kuori ja suikaloi punasipuli ohueksi, hienonna paprika ja lehtikaali.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kasviksia 5 minuuttia. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria.

  4. Lisää lehtikaali ja lisää suolaa ja pippuria, pyöräytä tasaiseksi. Laita kansi päälle ja anna hautua 2 minuuttia.

  5. Murustele tofu haarukan avulla ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pyöräytä tasaiseksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että kastike on juoksevaa. Kaada kastike pannulle. Jatka paistamista, kunnes kokkeli on rapeaa.

  6. Tarjoa maalaisperunoiden ja tomaattisalsan kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!

Vinkki! Makeahkot omena-teeleivät maistuvat ihanilta sinihomejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 kpl
Valmistusaika
10 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-teeleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
2
dl
puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan hiutaleita)
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2–4
(300 g)
kirpeää omenaa raastettuna
pähkinöitä rouhittuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
  2. Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

Kommentit (0)