
Kuohkea moussekakku katoaa nopeasti parempiin suihin.
Suklaamousse-karhunvatukkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leivitä noin 20-senttinen irtopohjavuoka.
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda, fariinisokeri ja kaakao. Sulata margariini. Kaada se sekä kahvi jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi.
- Kumoa jäähtynyt pohja. Leikkaa se kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevyt kahvijuomalla.
- Valmista suklaamousse. Palastele suklaa kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen.
- Vatkaa pehmeä margariini sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää tomusokeri, kaakao- ja lakritsijauhe. Vatkaa kasviskerma vaahdoksi.
- Lisää hieman jäähtynyt suklaa margariinivaahtoon. Sekoita joukkoon kasviskerma. Sekoita mousse sähkövatkaimella.
- Levitä kakkupohjalle kerros hilloa, suklaamoussea ja karhunvatukoita. Jatka samaan tapaan toinen kerros.
- Nosta kolmas kakkulevy päälle ilman täytettä. Paina kakkua kevyesti. Voit tehdä kakun tähän saakka edellisenä päivänä ja koristella tarjoilupäivänä.
- Lusikoi loppu mousse kakulle. Koristele pinta marjoilla ja kukilla.