
Appelsiiniboston
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuoraa kaksi 18–20 sentin irtopohjavuokaa leivinpaperilla.
-
Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja psyllium käsivispilällä. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon suola, sokeri, mausteet ja kananmuna.
-
Lisää kerralla puolet jauhoista hyvin vatkaimella vatkaten. Sekoita taikinaan pehmeä voi. Kaada sekaan rouhitut pähkinät, kuivahedelmät ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan voimakkaasti sähkövatkaimella.
-
Huiskaise pöydälle reilusti jauhoseosta. Kaada taikina kohottamatta jauhojen päälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
-
Pehmennä Nutella juoksevammaksi mikrossa. Levitä Nutella taikinalevylle. Rullaa taikina varovasti rullaksi ja käännä saumapuoli alaspäin.
-
Leikkaa rulla noin 4 sentin viipaleiksi. Siirrä pullat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Jätä reilusti tilaa pullien väliin. Kohota tunti lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
-
Voitele ja ripota mantelilastuja päälle.
-
Paista kakkuja 180 asteessa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Irrota vuoasta reunat ja jäähdytä kakut. -
Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri. Lisää sitruunamehu ja ruokalusikallinen vettä. Sekoita huolellisesti. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan kuorrutteen. Valuta kuorrute huoneenlämpöisen kakun päälle. Koristele halutessasi sokeroiduilla kirsikoilla.
-
Gluteeniton pulla kuivuu helposti, mutta kananmunalla voideltuna pulla säilyy hiukan paremmin. Pulla kannattaa pakastaa heti jäähtyneenä, jos et tarjoa kaikkea kerralla.
VEGAANIVERSIO: Jätä kananmuna pois taikinasta.