Gluteeniton peltibrownie vain paranee, kun teet sen pari päivää etukäteen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15–20 palaa
20 min + 25 min
Helppo
Appelsiinibrownie
Ainesosat
200
g
voita
200
g
tummaa suklaata
4
munaa
2
dl
fariinisokeria
1
appelsiini
¾
dl
perunajauhoja
1
dl
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
appelsiini
½
dl
siirappia
½
tl
kardemummaa
Vaiheet
Ennen reissua
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kuutioi voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Paloittele suklaa voin joukkoon ja sulata sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä.
- Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Pese appelsiini ja raasta sen kuori.
- Sekoita perunajauhot ja pistaasirouhe.
- Lisää munasokerivaahdon joukkoon jauhot, kuoriraaste ja hieman jäähtynyt voi-suklaasula. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
- Levitä kakkutaikina leivinpaperin päälle noin 30 x 20 sentin vuokaan.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Perillä:
- Kuori appelsiinit ja leikkaa kuoren alta valkoinen kerros pois. Leikkaa appelsiinit renkaiksi.
- Koristele kakku appelsiinikiekoilla. Valuta päälle siirappia ja ripottele päälle kardemummaa.
Vinkki! Kokeile brownien päällä veriappelsiinia tai kaupoista löytyvää uutuutta, suklaa-appelsiinia.