Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 23.3.2024

Aprikoosijuustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kourallinen suklaamunia ja pääsiäiskakun koristelu on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12 palaa
30 min + 6–8 t
Helppo

Aprikoosijuustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

¾
pkt (á 260 g) kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
100
g
tummaa suklaata
Täyte
6
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
1
rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1
prk (250 g) rahkaa
2
prk (á 410/230 g) säilykeaprikoosia
2
rkl
aprikoosien lientä
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkivääriä jauheena
¼
tl
suolaa
Koristeeksi
suklaamunia

Vaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Jauha keksit monitoimikoneessa. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula keksimurujen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele murelma tiiviiksi pohjaksi kakkuvuokaan.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita yhteen kermavaahto, tuorejuusto ja rahka.

  5. Ota aprikoosilientä purkista talteen 2 rkl pieneen kattilaan.

  6. Valuta aprikoosit ja soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Yhdistä aprikoosisose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja suola kermavaahtoseokseen.

  7. Kuumenna aprikoosiliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi. Liuota ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen.

  8. Kaada täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa peiteltynä vähintään 6 tuntia tai yön yli.

  9. Irrota kakku vuoasta ja nosta se kakkuvadille. Koristele pinta suklaamunilla ja pajunoksalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
makea leivonta
Sokerileipuri
Juustokakku
Kemut
juhli ja nauti
pääsiäinen
leivonta

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini