
Kourallinen suklaamunia ja pääsiäiskakun koristelu on valmis.
Aprikoosijuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Jauha keksit monitoimikoneessa. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula keksimurujen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele murelma tiiviiksi pohjaksi kakkuvuokaan.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita yhteen kermavaahto, tuorejuusto ja rahka.
-
Ota aprikoosilientä purkista talteen 2 rkl pieneen kattilaan.
-
Valuta aprikoosit ja soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Yhdistä aprikoosisose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja suola kermavaahtoseokseen.
-
Kuumenna aprikoosiliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi. Liuota ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen.
-
Kaada täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa peiteltynä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
-
Irrota kakku vuoasta ja nosta se kakkuvadille. Koristele pinta suklaamunilla ja pajunoksalla.