Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 31.5.2022

Avokado-suklaakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Avokado tekee suklaakakusta mehevän. Sen kermainen koostumus on omiaan myös kuorrutteessa. Eikä haittaa, vaikka avokado olisi jo ehtinyt hieman tummua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
50 min + kakun jäähtyminen
Helppo

Avokado-suklaakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
keskikokoinen avokado
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
kananmuna
1½
dl
kahvia tai maitoa
1¼
dl
fariinisokeria
¼
dl
rypsiöljyä
75
g
tummaa suklaata
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
KUORRUTUS
2
keskikokoista avokadoa
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
¾
dl
tomusokeria
2–3
tl
vettä
1
tl
vaniljasokeria
25
g
tummaa suklaata

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

  2. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella.

  3. Kuori ja raasta inkivääri avokadon joukkoon. Lisää muna, kahvi, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

  4. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne avokadoseokseen. Kaavi taikina vuokaan.

  5. Kypsennä kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa lautaselle.

  6. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja kaavi avokadon lihat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekoittaen.

  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku rouhitulla suklaalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
Sokerileipuri
makea leivonta
suklaakakku
Avokado

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini