Avokado tekee suklaakakusta mehevän. Sen kermainen koostumus on omiaan myös kuorrutteessa. Eikä haittaa, vaikka avokado olisi jo ehtinyt hieman tummua.
Avokado-suklaakakku
Ainesosat
Vaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
-
Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella.
-
Kuori ja raasta inkivääri avokadon joukkoon. Lisää muna, kahvi, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
-
Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne avokadoseokseen. Kaavi taikina vuokaan.
-
Kypsennä kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa lautaselle.
-
Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja kaavi avokadon lihat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekoittaen.
-
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku rouhitulla suklaalla.