Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Avokado tekee suklaakakusta mehevän. Sen kermainen koostumus on omiaan myös kuorrutteessa. Eikä haittaa, vaikka avokado olisi jo ehtinyt hieman tummua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-suklaakakku

Ainekset

1
keskikokoinen avokado
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
kananmuna
dl
kahvia tai maitoa
dl
fariinisokeria
¼
dl
rypsiöljyä
75
g
tummaa suklaata
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
KUORRUTUS
2
keskikokoista avokadoa
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
¾
dl
tomusokeria
2–3
tl
vettä
1
tl
vaniljasokeria
25
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

  2. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella.

  3. Kuori ja raasta inkivääri avokadon joukkoon. Lisää muna, kahvi, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

  4. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne avokadoseokseen. Kaavi taikina vuokaan.

  5. Kypsennä kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa lautaselle.

  6. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja kaavi avokadon lihat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekoittaen.

  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku rouhitulla suklaalla.

Kommentit (3)

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta näyttää herkulliselta. Voisiko joku kokeilla ja kertoa miten onnistui :D

Kotikokkikolmonen

Tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kyllä mielestäni hyvää. Inkiväärin maku tulee selkeästi ensimmäisenä. Kuorrutteeseen laitoin hieman lisää vettä että oli helpompi levittää. Ihan onnistunut kokeilu ja hieman terveellisempi ehkä kuin tavallinen suklaakakku.

tarhuri

Viimesen päälle ilmastoystävällistä  ruokaa taas. Jännää että jo leivontaan ujutetaan avokadoa yms.tuotteita  joiden viljely aiheuttaa  luontokatoa ja ilmastopäästöjä enemmän kuin joku suomessa kasvatettu porkkana tai peruna tai kotimaiset luonnonmarjat ja muut kasvit. Avokadoa mainostetaan terveelliseksi mutta  puutarhakoulutuksen omaavana väitän että  ainakin sen viljely tarvitsee  sekä keinolannoitteita, torjunta-aineita  sekä tuholaisille että rikkakasveille  ja myöskin  erittäin paljon kasteluvettä. Kahvi ja kaakao  ovat myös  samoin vähemmän ekologisia tuotteita mutta  niiden käyttöä on helppo minimoida. Inkivääriä on muuten  mahdollista kasvattaa itse ruukussa juurenpalasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.