Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Avokado tekee suklaakakusta mehevän. Sen kermainen koostumus on omiaan myös kuorrutteessa. Eikä haittaa, vaikka avokado olisi jo ehtinyt hieman tummua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-suklaakakku

Ainekset

1
keskikokoinen avokado
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
kananmuna
dl
kahvia tai maitoa
dl
fariinisokeria
¼
dl
rypsiöljyä
75
g
tummaa suklaata
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
KUORRUTUS
2
keskikokoista avokadoa
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
¾
dl
tomusokeria
2–3
tl
vettä
1
tl
vaniljasokeria
25
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

  2. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella.

  3. Kuori ja raasta inkivääri avokadon joukkoon. Lisää muna, kahvi, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

  4. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne avokadoseokseen. Kaavi taikina vuokaan.

  5. Kypsennä kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa lautaselle.

  6. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja kaavi avokadon lihat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekoittaen.

  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku rouhitulla suklaalla.

Kommentit (3)

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta näyttää herkulliselta. Voisiko joku kokeilla ja kertoa miten onnistui :D

Kotikokkikolmonen

Tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kyllä mielestäni hyvää. Inkiväärin maku tulee selkeästi ensimmäisenä. Kuorrutteeseen laitoin hieman lisää vettä että oli helpompi levittää. Ihan onnistunut kokeilu ja hieman terveellisempi ehkä kuin tavallinen suklaakakku.

tarhuri

Viimesen päälle ilmastoystävällistä  ruokaa taas. Jännää että jo leivontaan ujutetaan avokadoa yms.tuotteita  joiden viljely aiheuttaa  luontokatoa ja ilmastopäästöjä enemmän kuin joku suomessa kasvatettu porkkana tai peruna tai kotimaiset luonnonmarjat ja muut kasvit. Avokadoa mainostetaan terveelliseksi mutta  puutarhakoulutuksen omaavana väitän että  ainakin sen viljely tarvitsee  sekä keinolannoitteita, torjunta-aineita  sekä tuholaisille että rikkakasveille  ja myöskin  erittäin paljon kasteluvettä. Kahvi ja kaakao  ovat myös  samoin vähemmän ekologisia tuotteita mutta  niiden käyttöä on helppo minimoida. Inkivääriä on muuten  mahdollista kasvattaa itse ruukussa juurenpalasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.