Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
12:26 | 29.12.2020

Baklava-juustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Rakastatko Lähi-idän tuhatlehtikakkua, baklavaa? Sitten rakastut taatusti juustokakkuun, jossa baklavan ihanuus yhdistyy juustokakun täyteläisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
1 h 40 min
Keskivaikea

Baklava-juustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8 + 2
filoarkkia
175
g
voita
Pähkinämuru
125
g
kuorittuja pistaaseja
250
g
saksanpähkinöitä
25
g
voita
1
tl
appelsiininkukkavettä
ripaus
suolaa
Täyte
3
prk (600 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
dl
juoksevaa hunajaa
4
kananmunaa
1
tl
sitruunamehua
½
sitruunan kuoriraaste
Hunajavesi
2
dl
juoksevaa hunajaa
1
dl
vettä
2
tl
appelsiininkukkavettä
½
sitruunan mehu
½
sitruunan kuoriraaste
Päälle
25
g
kuorittuja pistaaseja

Vaiheet

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Tee pähkinämuru. Hienonna pähkinät teholeikkurissa. Sulata voi ja kääntele joukkoon yhdessä appelsiinikukkaveden ja suolan kanssa. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  3. Ota yksi filoarkki kerrallaan erilleen (ja peitä muut levyt pyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu.) Aseta kokonaisena irtopohjavuokaan niin, että reunat saavat tulla kunnolla yli vuoasta. Voitele pohja ja reunat voilla. Toista sama 7 kertaa. Painele taikinapohjalle puolet pähkinämurusta.

  4. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja hunaja tasaiseksi. Vatkaa joukkoon muna kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja keltainen kuoriraaste. Kaada täyte pähkinämurun päälle. Ripottele loppu pähkinämuru täytteen päälle.

  5. Ota yksi filoarkki ja levitä se varovasti pähkinämurun päälle. Voitele voilla. Toista sama toisen arkin kanssa. Taittele kaikki reunan yli tuleva filotaikina (10 arkkia) rennosti täytteen päälle vuoan sisään suppuun. Voitele vielä pinta voilla.

  6. Paista noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. (Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa).

  7. Tee kakun kypsyessä hunajavesi. Mittaa kaikki ainekset (sitruunankuorta lukuun ottamatta) kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes hunajavesi muuttuu hieman siirappiseksi, mutta on silti juoksevaa. Lisää sitruunankuori ja pidä kuumana.

  8. Kaada kuuma hunajavesi heti uunikuuman kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja siirrä sitten yöksi jääkaappiin.

  9. Koristele pistaasipähkinöillä (ja lorauta halutessasi vielä lisää hunajaa päälle)

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
Sokerileipuri
Kemut
Juustokakku
Baklava
Baklava-juustokakku
uusivuosi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini