
Rakastatko Lähi-idän tuhatlehtikakkua, baklavaa? Sitten rakastut taatusti juustokakkuun, jossa baklavan ihanuus yhdistyy juustokakun täyteläisyyteen.
Baklava-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Tee pähkinämuru. Hienonna pähkinät teholeikkurissa. Sulata voi ja kääntele joukkoon yhdessä appelsiinikukkaveden ja suolan kanssa. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Ota yksi filoarkki kerrallaan erilleen (ja peitä muut levyt pyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu.) Aseta kokonaisena irtopohjavuokaan niin, että reunat saavat tulla kunnolla yli vuoasta. Voitele pohja ja reunat voilla. Toista sama 7 kertaa. Painele taikinapohjalle puolet pähkinämurusta.
-
Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja hunaja tasaiseksi. Vatkaa joukkoon muna kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja keltainen kuoriraaste. Kaada täyte pähkinämurun päälle. Ripottele loppu pähkinämuru täytteen päälle.
-
Ota yksi filoarkki ja levitä se varovasti pähkinämurun päälle. Voitele voilla. Toista sama toisen arkin kanssa. Taittele kaikki reunan yli tuleva filotaikina (10 arkkia) rennosti täytteen päälle vuoan sisään suppuun. Voitele vielä pinta voilla.
-
Paista noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. (Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa).
-
Tee kakun kypsyessä hunajavesi. Mittaa kaikki ainekset (sitruunankuorta lukuun ottamatta) kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes hunajavesi muuttuu hieman siirappiseksi, mutta on silti juoksevaa. Lisää sitruunankuori ja pidä kuumana.
-
Kaada kuuma hunajavesi heti uunikuuman kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja siirrä sitten yöksi jääkaappiin.
-
Koristele pistaasipähkinöillä (ja lorauta halutessasi vielä lisää hunajaa päälle)