
Banaanikakku muuntuu jouluiseksi viikunoiden ja pomeranssinkuoren avulla. Jäähdytä kakku vuoan alla, jotta se pysyy pinnaltaankin pehmeänä.
Banaani-viikunakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus noin 1,2 l). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
-
Poista viikunoista kova kanta. Kuutioi viikunat ja laita ne mehun kanssa pieneen kattilaan. Lämmitä seos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.
-
Kuori banaanit ja painele niiden rakenne 12 palaa rikki haarukalla. Laita hetkeksi sivuun.
-
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita jauhoseos, banaanisose ja viikunat taikinaan.
-
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle jäähtymisen ajaksi.